Άνθιμος: Απορρίπτεται το «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» αλλιώς ετοιμάζω συλλαλητήρια (φωτο)

Loading...


Στο θέμα που έθεσε η κ. Ρεπούση για την κατάργηση των Θρησκευτικών από τα σχολεία αναφέρθηκε για άλλη μία φορά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, τονίζοντας ότι όποιος ανοίγει τέτοιο θέμα έχει ως στόχο μόνο την αποδυνάμωση των Ελλήνων.

Μάλιστα, για να στηρίξει την άποψη του «καθώς πάντα μιλάω με στοιχεία» παρούσιασε ένα κείμενο – διακήρυξη για την κατάργηση της εκκλησίας το οποίο βρήκε στο διαδίκτυο, και το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, αναφέρει ότι «αν θέλεις να εξαφανίσεις τους Έλληνες πρέπει να τους αποδυναμώσεις τη φιλοπατρία τους, την γλώσσα τους και την εκκλησία τους».
Φυσικά αναφέρθηκε και πάλι και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι «το όνομα Άνω Μακεδονία απορρίπτεται. Είναι μία αστεία και γελοία πρόταση», και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που η πρόταση αυτή τελικά υιοθετηθεί η Εκκλησία είναι έτοιμη να αντισταθεί ειρηνικά, με πορείες και διαδηλώσεις.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους ιερομάρτυρες και εθνομάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής επί παρουσία των Βουλευτών, των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της Θεσσαλονίκης, και πλήθους πιστών, ωμίλησε δε καταλλήλως για τον άγιο Χρυσόστομο επίσκοπο Σμύρνης και άλλους επισκόπους και κληρικούς ιερομάρτυρες, όπως επίσης και για τους πατέρες και αδελφούς μας, μικρούς και μεγάλους που εθυσιάστηκαν κατά την γενοκτονία της Μικράς Ασίας υπέρ πίστεως και πατρίδος.

1
1
1