Το μήνυμα του Μητροπολίτου Γλυφάδας για την νέα σχολική χρονιά

Loading...


«Εσείς θα μορφωθείτε άριστα και η κοινωνία μας θα γίνει πιο όμορφη, η ανθρωπότητα θα απολαύσει τις δικές σας αρετές» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά απευθυνόμενος προς μαθητές και εκπαιδευτικούς ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος.

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής: 

Προς
την μαθητιώσα Νεολαία
της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

          Αγαπητά μου παιδιά,

            Πριν από λίγα λεπτά, τελώντας τον Αγιασμό για την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, επικαλεστήκαμε τη βοήθεια του Θεού, ώστε η νέα περίοδος να είναι δημιουργική, να κυλήσει με υγεία και όρεξη για μάθησηώστε στο τέλος να χαρείτε τους καρπούς των κόπων σας
           

Ξεχωριστά θα σταθώ μόνο, στην προτροπή που ακούσαμε στο αποστολικό ανάγνωσμα, όπου ο Άγιος Ιάκωβος επαινώντας την αρετή της μόρφωσης μέσα στα σχολεία, προχωρά περισσότερο και μας υπενθυμίζει τις καλές σχέσεις που θα πρέπει να έχουμε με τους συνανθρώπους μας. Μας παρακαλεί δηλαδή να αγαπάμε και να σεβόμαστε τους συμμαθητές μας, τους δασκάλους μας, τους γονείς μας, τους γείτονές μας και κάθε άνθρωπο που συναναστρεφόμαστε, αφού όλοι μας είμαστε ευλογημένες εικόνες του Θεού. Μάλιστα τονίζει ιδιαίτερα, πως κέντρο της ζωής μας πρέπει να είναι η αγάπη, που χαρίζει ο Χριστός, σαν πνευματικό δώρο, στις καρδιές μας.
           

Έχω την πεποίθηση, ότι μέσα στον ιερό τούτο χώρο του Σχολείου σας, οι εκλεκτοί και φιλόπονοι εκπαιδευτικοί σας, θα σας καθοδηγήσουν σε δρόμους παιδείας, που εφόσον τους ακολουθή-σετε, εσείς θα μορφωθείτε άριστα, η κοινωνία μας θα γίνει πιο όμορφη, η ανθρωπότητα θα απολαύσει τις δικές σας αρετές.

                                    Καλή και ευλογημένη χρονιά.
                        Με πατρικές ευχές και όλη την αγάπη μου.

† Ο Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης

Π Α Υ Λ Ο Σ ο Α΄Ετικέτες