Πασχαλινό μήνυμα Μεσσηνίας Χρυσόστομου: Υπάρχουμε επειδή αγαπάμε και κοινωνούμε αλλήλους

Loading...


«Με την Ανάσταση του Χριστού όλοι συνειδητοποιούμε ότι τελικά υπάρχουμε επειδή αγαπάμε και κοινωνούμε αλλήλους» αναφέρει μεταξύ άλλων στο πασχαλινό μηνυμά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. 

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής: 

 

Αγαπητά μου Παιδιά,
Ο ύμνος ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ είναι για τους Χριστιανούς ο χαιρετισμός και ο τρόπος έκφρασης της πραγματικής βεβαιότητά τους για χαρά, ελπίδα και εμπιστοσύνη, αφού ο Χριστός αναστήθηκε και έδωσε το μήνυμα, ότι τελικά τίποτε δεν μπορεί να έχει τελειώσει, αφού η ζωή συνεχίζεται και η εμπιστοσύνη συνεχώς ανακαινίζεται, από την δυναμική παρουσία της πίστης και της ελπίδας.
Με την Ανάσταση του Χριστού όλοι συνειδητοποιούμε πλέον ότι η ελπίδα είναι η βεβαιότητα, και το άθλημα της πίστης είναι η κατάκτηση για ζωή, μιάς ζωής που μέσα της έχει την έμπιστη σχέση με τον Θεό και την έμπρακτη ελπίδα στον συνάνθρωπο, γιατί τελικά υπάρχουμε επειδή αγαπάμε και κοινωνούμε αλλήλους, επειδή πιστεύουμε όλοι μαζί στον Αναστημένο Χριστό.
Τα πάντα γίνονται αυτοπροσφορά και έμπρακτη θυσία, με τρόπο μανικό για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων και όχι του καθενός ατομικά και ξεχωριστά.
Τα πάντα, επειδή λαμβάνουν την προοπτική της συλλο­γικής ευθύνης και της θυσίας, μας οδηγούν όλους μαζί στην ελπιδοφό­ρο Ανάσταση.          

Τα πάντα υπηρετούν την αγάπη με αυταπάρνηση και την προσφέρουν θυσιαστικά και δυναμικά στους αδελφούς, με την διακονία των αναγκών τους.
Εξαιτίας αυτής της έμπρακτης πίστης και της έμπιστης ελπίδας μπορούμε και επαναλαμβάνουμε συνεχώς και με δυναμικό­τητα τον αναστάσιμο ύμνο της Εκκλησίας, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, επιβε­βαιώνοντας ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Με πατρικές ευχές
† Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Ετικέτες