Το «δεξί χέρι» του Αγίου Πορφυρίου στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
Ο κ. Γιώργος Αρβανίτης, ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του δίπλα στον , ανοίγει την καρδιά του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και μιλά για πτυχές του Αγίου που για πρώτη φορά βγαίνουν στην δημοσιότητα.

Ο 90χρονος Κυρ Γιώργος ήταν ο έμπιστος άνθρωπος του Αγίου γέροντα και συνέλαβε σημαντικά στην ανέγερση της Ιεράς Μονής στο Μήλεσι Αττικής που σήμερα συρρέουν  χιλιάδες πιστοί  για να προσκυνήσουν στο Κελλί του και  τα Αγία της Ιεροσύνης του που άφησε ως ευλογία προς πνευματική ωφέλεια του λαού.

Ο κ. Γιώργος Αρβανίτης, πρώην δικαστής, και με μία λαμπρή καριέρα στο χώρο της δικαιοσύνης, ήταν ο άνθρωπος που είχε δει ο πατήρ Πορφύριος ότι ουσιαστικά θα μεριμνούσε για την παρακαταθήκη του  και το θεάρεστο έργο του.

 

Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι

Το μετόχι του , βρίσκεται μεταξύ του Ωρωπού και της Μαλακάσας, βόρεια της Αθήνας. Το μοναστήρι – μετόχι είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε από τον , δημοφιλή γέροντα και άγιο του περασμένου αιώνα.

Τα κτίρια του μετοχίου του Ιερού Ησυχαστηρίου στο Μήλεσι άρχισαν να κτίζονται το 1981 και προχώρησαν σταδιακά. Το μέρος αυτό αποτέλεσε σημαντικό προσκύνημα χάρη του γέροντα. Το επιβλητικό Καθολικό θεμελιώθηκε το 1990, κατόπιν αδείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ. Ο σκελετός του ναού από οπλισμένο σκυρόδεμα ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 1992, λίγους μήνες μετά την κοίμηση του γέροντα Πορφυρίου.

Το Ησυχαστήριο τιμά τη μνήμη του οσίου στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα της κοίμησής του. Επίσης, πανηγυρίζει στις 6 Αυγούστου.

 tilegrafima.gr