Σύγχυση με τις υπογραφές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για λογαριασμό άλλων Iεραρχών

Loading...


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΣΤΗ -ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ…

Του Γιώργου Θεοχάρη

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την δράση και τις υπογραφές που έβαλε ο στο κείμενο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου σχετικά με το θέμα : «Σχέσεις της ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο». 

Οι υπογραφές αυτές μπήκαν στην θέση Ιεραρχών που δεν είχαν οι ίδιοι υπογράψει λόγω διαφωνίας με το κείμενο, όπως αποκαλύψαμε πρόσφατα ότι συνέβη με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο και με τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο.
Σας παραθέσαμε μάλιστα και το απόσπασμα του κειμένου με τις υπογραφές.

Σήμερα άλλο ένα απόσπασμα του κειμένου αυτού βλέπει το φως της δημοσιότητας με την υπογραφή του αρχιεπισκόπου Κύπρου στη θέση και δυο άλλων ιεραρχών που δεν είχαν υπογράψει οι ίδιοι .
Οι Μητροπολίτες Αμαθούντος Νικόλαος και Λύδρας Επιφάνειος δεν είχαν υπογράψει το παραπάνω κείμενο το οποίο όμως υπέγραψε αντ’ αυτών ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Δείτε εδώ το απόσπασμα του κειμένου:

Σας θυμίζουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της Αγίας και μεγάλη Συνόδου, δημοσιεύθηκαν διάφορα σχόλια σχετικά με την στάση που τήρησε ο Μητροπολίτης Λεμεσού ως προς το κείμενο της συνόδου για τις σχέσεις της Ορθοδόξου εκκλησίας προς τον Χριστιανικό κόσμο.
Αναγκάστηκε μάλιστα να προβεί σε δηλώσεις μετά από αυτά τα σχόλια και έτσι επιβεβαίωσε ότι δεν υπέγραψε αυτό το κείμενο.
Στη δήλωσή του λοιπόν είχε τονίσει:
«Επειδή παρατηρήθηκε σύγχυση στην πληροφόρηση των πιστών χριστιανών για το εάν υπέγραψα τελικά το κείμενο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου σχετικά με το θέμα «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικός κόσμον», επιθυμώ να ενημερώσω τους ενδιαφερομένους ότι για λόγους συνειδήσεως, επειδή διαφωνώ με το κείμενο αυτό όπως τελικά διαμορφώθηκε, δεν το υπέγραψα.»
Κι ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπέγραψε το κείμενο αυτό τότε ήρθε στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο, απόσπασμα του οποίου σας παραθέσαμε πρόσφατα και δείχνει ότι όντως δεν υπέγραψε ο Μητροπολίτης Λεμεσού το έγγραφο αλλά στη θέση του υπέγραψε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος χρησιμοποιώντας την φράση «αντ αυτού».
Το ίδιο έκανε και για την θέση του Μητροπολίτη Μόρφου , ο οποίος ούτε αυτός υπέγραψε το κείμενο αυτό.

Το γεγονός προκαλεί πολλά ερωτήματα και σκέψεις για το πως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπογράφει στη θέση του Μητροπολίτη Λεμεσού, του Μητροπολίτη Μόρφου, του Λύδρας Επιφάνειου και του Αμαθούντος Νικόλαου την στιγμή που οι ίδιοι δεν το έκαναν.
Και ξαναρωτάμε, τι κρύβεται πίσω από αυτήν την πράξη και πως είναι δυνατόν να παίρνει τέτοια πρωτοβουλία ένας ιεράρχης καταπατώντας την απόφαση και την δήλωση άλλου ιεράρχη που μάλιστα δηλώνει άρνηση και διαφωνία σε ένα πολύ σοβαρό κείμενο που αφορά μια διφορούμενη Σύνοδο που έκοψε σε κομμάτια την εκκλησία .