Σχέδια τουριστικής ανάπτυξης της Παναγίας Σουμελά και άλλων τόπων στον Πόντο

Loading...


ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ  ΣΤΗΝ

Μια άλλη εικόνα φιλοδοξούν να έχουν δημιουργήσει στον Πόντο αρχής γενομένης από τον επόμενο χρόνο οι τοπικές Αρχές της Τουρκίας που ασχολούνται με τον τουρισμό. Και είναι αυτή ενός τοπίου το οποίο θα μπορεί κάποιος να απολαμβάνει από το θαλαμίσκο ενός .

Παναγία Σουμελά, λίμνη Σαράχο, Φυσικό Πάρκο Αργυρουπόλεως Καρσίγιακα και οι κορυφές Κατσκάρ στο Ρίζαιο θα αποκτήσουν τελεφερίκ.

Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της 12ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Προστασίας Δασών και Εθνικών Πάρκων, Μουσταφά Μπουλούτ, τα τελεφερίκ θα λύσουν το πρόβλημα συγκοινωνίας δίχως μάλιστα να απαιτηθεί αποψίλωση των δασών. «Τα όρη Κατσκάρ, το Εθνικό Πάρκο Καρσίγιακα, το Ουζουνγκιόλ (Σαράχο) και το Μοναστήρι της είναι τα σημεία που θα προσελκύσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των τουριστών.

»Οι συμβάσεις για τα πρότζεκτ αυτά έχουν ήδη ανακοινωθεί· ειδικά για το Καρσίγιακα έχει βρεθεί δημοπράτης και φιλοδοξούμε να έχει ολοκληρωθεί έως το 2017», είπε ο Μπουλούτ σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Ήδη κατασκευάζεται η γραμμή τελεφερίκ στο Εθνικό Πάρκο Αλτίντερε της Ματσούκας και στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας, και μάλιστα «ταχέως». Οικονομοτεχνικές μελέτες γίνονται και στο Σαράχο ενώ σχεδιάζεται και το τελεφερίκ στα Κατσκάρ.

Οι αρμόδιοι της Τουρκίας διαβεβαιώνουν ότι τα έργα θα διατηρήσουν την ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη και την προστασία της φύσης και διατυπώνουν την πεποίθηση ότι μετά από αυτά ο τουρισμός θα εκτοξευτεί.