19-20 Μαρτίου πιθανώς η σύγκληση της Ιεραρχίας -Στα… κάρβουνα για ουκρανικό!

Loading...


Του Γιάννη Παπανικολάου
Δεκτή όπως αναμενόταν έκανε την παραίτηση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομου η ΔΙΣ, σήμερα πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της μετά την επίσκεψη-αστραπή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην κατοικία του Σεβασμιωτάτου στο μητροπολιτικό Μέγαρο.

Προηγήθηκε έντονη κινητικότητα προκειμένου να κατατεθεί η παραίτηση στις αρμόδιες αρχές, να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την διαδοχή του.

Το θέμα των σχέσεων Πολιτείας -Εκκλησίας θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της ΔΙΣ και έως στις 20 Μαρτίου θα συγκληθεί η Ιεραρχία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά ώστε οι Ιεράρχες να πειστούν να δώσουν το… πράσινο φως στην νέα αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας για την οποία ασκούνται πιέσεις ακόμα και από πολιτικούς παράγοντες.

Ιεράρχες που είναι δίπλα στον Ιερώνυμο έχουν στήσει στρατηγεία για να μην εκτεθούν στα όσα υποσχέθηκαν εκεί που τα υποσχέθηκαν….!

Τα υπόλοιπα θα τα αναδείξει η σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία που παραδοσιακά βγάζει στον αφρό όσους παίζουν παιχνίδια ακόμα και για προσωπικά οφέλη χρησιμοποιώντας την Εκκλησία. Το ουκρανικό δεν θα περάσει εύκολα, είπε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου. «Πιστεύω να περάσει αλλά όχι ομόφωνα…», επισήμανε με νόημα

Την ίδια ώρα, την έντονη δυσαρέσκεια του Κλήρου προκαλούν οι νέες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, τόνισε ότι το μεγάλο θέμα αυτή τη στιγμή είναι το σχέδιο απόφασης που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο οποίο υπάρχει κοινή συναίνεση για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας, την διασφάλιση αυτών των ορίων και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.

«Μας ενδιαφέρει να διασφαλίσουμε τους Κληρικούς και να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά» υπογράμμισε. Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις στις οποίες έκανε λόγο για εκβιασμό εκ μέρους του Κλήρου, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι αυτό που γνωρίζει ότι μετά την συνεδρίαση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, υπήρξε μια ανακοίνωση η οποία χωρίς επιχειρήματα απορρίπτει τις προτάσεις μας, και καταλήγει λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνάει ότι έρχονται εκλογές: «Εγώ τουλάχιστον δεν βρίσκω άλλη λέξη από τον εκβιασμό, για να το χαρακτηρίσω αυτό».

Και συμπλήρωσε: «Εχω την αίσθηση ότι ο ΙΣΚΕ δεν εκφράζει τη Εκκλησία. Κανείς από τους Ιεράρχες, ακόμα και αυτοί που είχαν εκφράσει αντιδράσεις δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία κι αυτό το χαιρετίζω».tilegrafima.gr