Τουρκία: Τι συμβαίνει με την υγεία του Ερντογάν

Loading...


Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Τούρκου προέδρου μετά, μετά τη λιποθυμία του κατά τη διάρκεια της προσευχής σε τζαμί της Κωνσταντινούπολης για το Ραμαζάνι,

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, και πως παρουσίασε ένα πρόβλημα αρτηριακής πίεσης.

«Συνήλθα γρήγορα. Τώρα αισθάνομαι καλά και θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας», ανέφερε σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ωστόσο, η λιποθυμία του Σουλτάνου, ήταν ένα ισχυρό σοκ για τους Τούρκους καθώς πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την κατάσταση της υγείας του, ωστόσο, για πρώτη φορά οι συμπολίτες του είδαν την αδύναμη πλευρά του ηγέτη τους.

Διαβάστε εδώ:  Τουρκία: Θρησκευτικά σχολεία σε κάθε γειτονιά

Η γερμανική Bild επισημαίνει ότι η περίοδος του Ραμαζανιού είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους διαβητικούς, και τονίζει ότι ο 63χρονος πρόεδρος πάσχει από διαβήτη «και αυτό είναι μια πραγματικότητα».

Όμως, πριν από τέσσερα χρόνια υπήρξαν πληροφορίες ότι είχε υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις, τον Νοέμβριο του 2011 και τον Φεβρουάριο του 2012. Επίσημα, οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι αφαίρεσαν πολύποδες, πηγές όμως από την ιατρική ομάδα που τον χειρούργησε είχαν υποστηρίξει ότι επρόκειτο για κακοήθεις όγκους.