Μητροπολίτης Πάφου: «Απουσιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία από την Διάσκεψη»

Loading...


Οι συζητήσεις για το Κυπριακό είναι σε μια κρίσιμη καμπή και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις δεν έκρυψε τον προβληματισμοό του για όσα συμβαίνουν.

Μεταξύ άλλων είπε στο ραδιοφωνικό σταθμο 9.84 της Κρήτης πως «η αυτοπαγίδευση των ελληνοκυπρίων στην Ελβετία είναι προφανής, αφού έχουμε μία πενταμερή διάσκεψη , όπου και τις εγγυήτριες χώρες αναγνωρίζουμε και η Κυπριακή Δημοκρατία, για την οποία υποτίθεται ότι όλοι θα συζητούν το μέλλον της, είναι η μόνη ως αναγνωρισμένη κρατική υπόσταση από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. που θα απουσιάζει από το τραπέζι των συνομιλιών αυτών, με την παραδοχή ότι ο Πρόεδρος της, υποβιβάζεται σε εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας του νησιού».

Διαβάστε εδώ:  Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Σημείωσε ότι ο έλληνας ΥΠΕΞ , αποτελεί την ύστατη γραμμή άμυνας αυτή την ώρα, για να μην πάρει τροπή εθνικής ήττας η διάσκεψη στο Γκράς Μοντάνα της Ελβετίας, ενώ τόνισε ότι ο Κυπριακός λαός είναι απίθανο με δημοψήφισμα να δεχτεί την αυτοκατάργηση του κράτους του, της μόνης οντότητας που διασώζει διεθνώς την πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού , αυτή των ελληνοκυπρίων.tilegrafima.gr