ΣΥΡΙΑ: Στους άραβες τα ρίχνουν οι αμερικανοί- Δεν αποχωρούμε, λέει ο Τραμπ

Loading...


-Κορυφαίοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκαναν σαφές την Τρίτη ότι οι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν σύντομα από τη Συρία, παρά τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου ότι θέλει να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την εμπόλεμη χώρα.

Ο στρατηγός Τζόσεφ Βότελ, διοικητής των επιχειρήσεων του Πενταγώνου στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι έχει απελευθερωθεί περισσότερο από το 90% των εδαφών που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ο αμερικανικός στρατός πρέπει να παραμείνει στη χώρα.

«Υπάρχουν ακόμα περιοχές όπου [ είναι παρόντες και πρέπει να συνεχίσουμε να επιχειρούμε», δήλωσε ο στρατηγός Βότελ μιλώντας σε εκδήλωση του «Ινστιτούτου Ειρήνης» στην Ουάσιγκτον.

Μιλώντας στη συνέχεια ο ο Ειδικός Απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου στον Διεθνή Συνασπισμό, Μπρετ ΜακΓκουργκ, συμφώνησε ότι «το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τελειώσει».

«Είμαστε στη Συρία για να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος. Αυτή είναι η αποστολή μας και δεν έχει τελειώσει και σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε αυτή την αποστολή» τόνισε ο ΜακΓκουργκ.

Από την μεριά του ο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη επανέλαβε την επιθυμία του να πάρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία εκτός εάν πληρώσει τα έξοδά τους η Σαουδική Αραβία.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη με ηγέτες από τις Βαλτικές Χώρες, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε:

«Θέλω να τους πάρω. Θέλω να φέρω αυτούς τους στρατιώτες σπίτι. (…) Επτά τρισεκατομμύρια δολάρια [δαπανήσαμε] στη Μέση Ανατολή τα τελευταία 17 χρόνια και δεν πήραμε τίποτα από αυτό… εκτός από θάνατο και καταστροφή. Είναι κάτι τρομακτικό».

Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει ο αμερικανικός στρατός στη Συρία εάν άλλες αραβικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, πληρώσουν τα έξοδά του.

Περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Συρία για να παρέχουν υποστήριξη στους Κούρδους που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Μια πρόωρη αποχώρηση του αμερικανικού πεζικού από τη χώρα ήγειρε ανησυχίες μεταξύ αρκετών αξιωματούχων για πιθανή αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.tilegrafima.gr