Στρατιωτικά Χριστούγεννα στην Eκκλησία Πολωνίας

Loading...


του Θωμά Αναστασιάδη

Η  Θρησκευτική Υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας,  από το 1993 είναι  Στρατιωτική επαρχία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Πολωνίας. Προΐσταται ο στρατιωτικός Επίσκοπος  Σιεμιατίτσης, Θεοφιλέστατος κ.Γεώργιος, κατέχων τον βαθμό του Στρατηγού.

Με την ευκαιρία των , έγιναν επίκαιρες εορταστικές εκδηλώσεις σε στρατιωτικές Μονάδες σε όλη την επικράτεια της χώρας. Στην Στρατιωτική Λέσχη Βαρσοβίας,  στην 25η αερομεταφερόμενη  Ταξιαρχία, την οποία τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ.Ανδρέας Duda,  όπου παρέστησαν  ο Υπουργός Άμυνας της Πολωνίας κ.Αντώνιος Macierewicz, λοιποί πολιτικοί, ανώτατοι στρατιωτικοί και στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων, καθώς και ο Ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος της περιοχής. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην αεροπορική βάση,και ευχήθηκε στους στρατιωτικούς και τις  οικογένειές τους Καλά Χριστούγεννα και  ασφάλεια και  ειρήνη σε όλο  στον κόσμο.  


Ο  Επίσκοπος κ.Γεώργιος μίλησε για το νόημα των Χριστουγέννων. Ο Ιησούς Χριστός που είναι ο Θεός, είπε, γεννιέται σήμερα και με την θυσία του αίματός του, λύτρωσε την ανθρωπότητα από τις αμαρτίες. Ζήτησε δε από τους παρισταμένους, να έχουμε ταπεινοφροσύνη,  συγχώρεση και  αγάπη, ώστε να ζούμε σε αρμονία ο ένας με το πρόσωπο του άλλου.

Παρόμοιες γιορτές πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης στρατιωτών της Συνοριακής Φρουράς, όπου πέραν των ενστόλων παρέστησαν  οικογένειες των φοιτούντων, και έλαβαν μέρος και στρατιωτικοί ιερείς άλλων χριστιανικών δογμάτων.  Το ίδιο έγινε και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου παρέστησαν, εκτός της Διοίκησης, σπουδαστές πυροσβέστες με τις οικογένειές τους  και πλήθος πολιτών.

Παντού εκφωνήθηκαν  Χριστουγεννιάτικα λόγια και μηνύματα, έψαλλαν τα κάλαντα, αντάλλαξαν ευχές και προσφέρθηκαν κεράσματα.tilegrafima.gr