Στην Αρχαία Βομβάη άγνωστοι βεβήλωσαν το Σταυρό

Loading...


Άγνωστοι δράστες τράβηξαν το άγαλμα του Ιησού από το σταυρό και το έσπασαν σε κομμάτια . Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Vile Parle , κοντά στην εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου Xavier , όπου 37 παιδιά ετοιμάζονται να λάβουν τους Πρώτη Θεία Κοινωνία.

Ο αρχιεπίσκοπος της Βομβάης το περιγράφει ως «επίθεση στην ανοχή , την αρμονία και την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει την αγαπημένη μας πόλη «.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο , μια άλλη εκκλησία βεβηλώθηκε στη Βομβάη .

Οι δράστες αυτής της νέας τρομερής επίθεσης παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής , αλλά η ίδια η επίθεση έχει συγκλονίσει την τοπική καθολική κοινότητα.

Μιλώντας στο AsiaNews ο καρδινάλιος Oswald Gracias, αρχιεπίσκοπος της Βομβάης και πρόεδρος της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων της Ινδίας ( CBCI ) , είπε ότι «αυτή η σοβαρή πράξη βανδαλισμού στο Σώμα του Χριστού πονάει όλους μας , και επίσης επηρεάζει την ανοχή , την αρμονία και την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζουν την αγαπημένη μας πόλη  «

Ο σταυρός χρονολογείται από το 1880 και βρίσκεται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της γειτονιάς.

«Τα χέρια του ήταν σπασμένα και πεταμένα , και η κεφαλή του έχει μια βαθιά ρωγμή , και μόνο ένα μικρό μέρος του σώματος είναι ακόμη συνδεδεμένο στον Σταυρό » είπε ο καρδινάλιος Gracias.

 Ο ιερέας της ενορίας π. Θεόδωρος Fernandes , δήλωσε στο AsiaNews πως ο σταυρός υπάρχει εδώ και γενεές και οι άνθρωποι όλων των θρησκειών φέρνουν πάντα προσφορές. 

«Αυτό που κάνει την επίθεση ακόμα πιο θλιβερό» , λέει ο ιερέας , «είναι ότι χθες 37 παιδιά ετοιμάζονται να λάβουν τους Πρώτη Θεία Κοινωνία στην εκκλησία μας «