ΣΟΚ! Ανήλικα κορίτσια στην Ινδία πωλούνται ως δούλες για 1 ευρώ από τους γονείς τους

Loading...


Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Spiegel – Η σοκαριστική ιστορία της 11χρονης Durga

Την ημέρα που η 11χρονη Durga Mala διασώθηκε, βρέθηκε να κλαίει ξαπλωμένη πάνω στο δάπεδο όπου προσπαθούσε να δροσίσει το γεμάτο φουσκάλες σώμα της. Λίγες μέρες νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες της, έριξαν καυτό λάδι πάνω της επειδή θεωρούσαν πως δούλευε πολύ αργά.

Όταν οι αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι που διέμενε η μικρή Durga ούρλιαξε και σκέπασε με τα χέρια της το στήθος της από ντροπή. Φορούσε μόνο το εσώρουχό που της επέτρεπαν οι ιδιοκτήτες της και όπως είπε «ντράπηκε».
Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία πολλών ημερών, καθώς εκτός από τα εγκαύματά της, ήταν υποσιτισμένη και τα δάχτυλά της ήταν γεμάτα μολυσμένες πληγές επειδή όπως ανέφερε μια φορά της έπεσε ένα ποτήρι και η γυναίκα του σπιτιού θύμωσε τόσο πολύ που της έβγαλε τα νύχια ένα ένα.

Οι τεράστιες διαστάσεις του φαινομένου

Υπολογίζεται ότι εκατομμύρια παιδιά στην Ινδία ζουν ως σύγχρονοι σκλάβοι, δουλεύοντας σε χωράφια, σε οίκους ανοχής, σε εργοστάσια, καθώς και σε ιδιωτικά νοικοκυριά – συχνά χωρίς αμοιβή και συνήθως με καμία ρεαλιστική πιθανότητα να ξεφύγουν. Η πλειοψηφία αυτών των παιδιών πωλούνται από τους ίδιους τους τους γονείς.

Σύμφωνα με μια ινδική απογραφή της κυβέρνησης από το 2001, η χώρα κατοικείται από πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους και τα ανήλικα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 14 ετών που εργάζονται, αγγίζουν τα 12,6 εκατομμύρια.

Ο πραγματικός αριθμός βέβαια είναι πολύ υψηλότερος αφού πολλά παιδιά δεν δηλώνονται όταν γεννιούνται και πολλοί ιδιοκτήτες δεν δηλώνουν ότι έχουν στην κατοχή τους δούλους.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν ότι τα τρία τέταρτα του συνόλου των οικιακών βοηθών στην Ινδία αποτελούνται από παιδιά, και το 90 τοις εκατό από αυτά είναι κορίτσια. Παρά το γεγονός ότι η εμπορία παιδιών και η κατοχή δούλων είναι παράνομα, η αστυνομία δεν παρεμβαίνει συχνά και τα δικαστήρια σπάνια καταδικάζουν τους διακινητές παιδιών και τους ιδιοκτήτες σκλάβων.