Ουκρανία: Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Θωμά Αναστασιάδη

Την Κυριακή του Ασώτου 12 Φεβρουαρίου 2017, στον πανηγυρίζοντα (με το παλαιό εορτολόγιο), ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στους Οικουμενικούς διδασκάλους, Βασίλειο τον Μέγα, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο της πόλεως Λευκής Εκκλησίας & Μποχουσλάβ κ.Αυγουστίνος, επισκέφθηκε την μικρή ενορία του χωριού Σκβίρσκογκο (Pyschyk Skvirskogo) και τέλεσε την θ.λειτουργία προς τιμήν των .

Με τον Αρχιερέα συλλειτούργησαν ο Γραμματέας της Μητρόπολης Πρωτοπρεσβύτερος π.Μιχαήλ, ο ιερομόναχος πρωθιερέας π.Ανδρέας της Ι.Μονής Bilotserkivskyi, και ο Αρχιδιάκονος π.Κωνσταντίνος.
Τον Θείο λόγο κήρυξε, σύμφωνα με το ιερό ευαγγέλιο της ημέρας και περί των Τριών Ιεραρχών, ο σεβ/τος κ.Αυγουστίνος, ενώ συγχρόνως συνεχάρη τον κλήρο και τους πιστούς για την πρόοδο της ενορίας τους.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο χωριό, ο Δεσπότης απένειμε, στην απόλυση, θρησκευτικές διακρίσεις σε ευεργέτες και ενεργούς ενορίτες για τις δραστηριότητές τους.

Διαβάστε εδώ:  Φανάρι-Ουκρανία: Από πότε Πατριάρχης δέχεται σχισματικούς;

Την παραμονή το βράδυ ο Μητροπολίτης κ.Αυγουστίνος χοροστάτησε στην Αγρυπνία, η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως,
στην έδρα του, στην πόλη Λευκή Εκκλησία, συνπαραστατούμενος από ηγουμένους και πλειάδα ιερέων και ιερομονάχων της εκκλησιαστικής του επαρχίας.

Η Μητρόπολη, υπάγεται στην κανονική Εκκλησία Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, είναι σχετικά νεοσύστατη. Αναβίωσε το 1994, με τον τίτλο «Білоцерківська єпархія, Belotserkovsk και Boguslavsk», στον θρόνο της αρχαίας πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Porossi, με πλούσια σε ιστορία και παραδόσεις περιοχή. Βρίσκεται στο Νομό Κιέβου και περιλάμβανε 10 επαρχίες με 110 ενορίες. Η πόλη πήρε το όνομά της από τον λευκό καθεδρικό ναό της.

πηγή: Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Білоцерківська єпархія bc-eparchy.org.ua