Οπαδοί Ερντογάν: «Οι περιουσίες και οι γυναίκες των πραξικοπηματιών ανήκουν τώρα στο έθνος»

Loading...


Η ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ

του Γιώργου Θεοχάρη

«Οι περιουσίες και οι γυναίκες των πραξικοπηματιών ανήκουν στο έθνος τώρα». Την απίστευτη αυτήν δήλωση έκανε μέσω tweet ο Βεϊσέλ Taşkın, ένας από τα ηγετικά στελέχη της ποδοσφαιρικής ομάδας «Τράμπζον-σπόρ» στην Τραπεζούντα, πατρίδα του και προπύργιο του κυβερνώντος ισλαμιστικού «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑKP).

Η δήλωση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Εκφράζει την κουλτούρα και το επίπεδο μιας ευρείας τουρκικής μάζας, η οποία στηρίζει τον ισλαμιστή Πρόεδρο. Κατ’ ακρίβεια η δήλωση στηρίζεται στο κοράνι και στη σαρία, και αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη ότι πλέον στην Τουρκία εμφανίζεται εμφύλια σύγκρουση, με καθαρά θρησκευτικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Κοράνι και την Σαρία, όταν οι άπιστοι αρνηθούν να υποταχθούν στο Ισλάμ ή αποστατήσουν και επαναστατήσουν, μετά την ήττα τους, οι άνδρες κατασφάζονται, οι οικογένειές τους πωλούνται ως δούλοι και η περιουσία τους δημεύεται από το κοινό των πιστών (μουσουλμάνων). Η τακτική αυτή εφαρμόστηκε κατά κόρον στην διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στις περιοχές όπου νικούσαν οι Τούρκοι, όπως για παράδειγμα στην Χίο, όπου όλοι οι χριστιανοί άνδρες κατασφάχθηκαν και τα γυναικόπαιδα πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα. Όμως δεν χρειάζεται να πάμε τόσο πίσω. Η ίδια τακτική, την οποία υποστήριξε το στέλεχος της Τράμπζον-σπόρ, δηλαδή «οι περιουσίες και οι γυναίκες των “απίστων” να ανήκουν στο “έθνος”», εφαρμόστηκε κατά κόρον από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ στις ημέρες μας. Απλώς αντί για «άπιστοι» ο Τασκίν έβαλε στο tweet του την λέξη «πραξικοπηματίες» και αντί για «ισλάμ» τη λέξη «έθνος», εννοώντας όμως καθαρά το «έθνος των μουσουλμάνων».

Όμως το φαινόμενο Βεϊσέλ Τασκίν δεν είναι το μόνο.
Η Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας (Diyanet) εξέδωσε ανακοίνωση στις 19 Ιουλίου, λέγοντας ότι αδυνατεί να προσφέρει επικήδειες τελετές, συμπεριλαμβανομένων των ευχών της κηδείας, για τους στρατιώτες που εμπλέκονται στην , εκτός από εκείνους που είχαν «δια της βίας συρθεί» στις στρατιωτικές ενέργειες.

Λέγοντας ότι οι ευχές της κηδείας είναι για τους αποθανόντες πιστούς και ότι κατά τη διάρκεια των ευχών δίνεται ευλογία για τον θανόντα, η ερντογανοκρατούμενη Διεύθυνση Θρησκευμάτων πρόσθετε στην ανακοίνωσή της ότι οι πραξικοπηματίες στρατιώτες δεν αξίζουν τις ευλογίες των πιστών, καθώς καταπάτησαν «όχι μόνο τους ατομικούς νόμους», αλλά τους νόμους ολόκληρου του έθνους με τις ενέργειες στις οποίες είχαν εμπλακεί και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να παρέχονται επικήδειες τελετές σε αυτούς τους ανθρώπους.

Η απίστευτη αυτή ανακοίνωση δείχνει ότι η επίσημη Θρησκευτική Υπηρεσία της Τουρκίας αντιμετωπίζει ουσιαστικά τους πραξικοπηματίες ως «απίστους» και «προδότες» του Ισλάμ.

Πολλά ακόμη θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, αλλά περιοριζόμαστε μόνο σε 2-3 παραδείγματα:
Το πλήθος που ξεχύθηκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για να «προστατεύσει την δημοκρατία» είχε ως βασικό σύνθημα – κραυγή του το «Αλλάχ-ου ακμπάρ», σύνθημα με το οποίο, όπως είναι γνωστό, διεξάγονται όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις από τους οπαδούς του ΙSIS.
Είναι απόλυτα εξακριβωμένο ότι την βραδιά του πραξικοπήματος οπαδός της δημοκρατίας του Ερντογάν αποκεφάλισε στρατιώτη που είχε παραδοθεί, μιμούμενος τακτική που ακολουθεί επίσης το ΙSIS, του οποίου πολύ πιθανόν ήταν στέλεχος. Ενώ από το καθεστώς Ερντογάν πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες συλλήψεις στρατιωτών, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την σύλληψη αυτού του τρομοκράτη, παρότι η πράξη του έγινε δημόσια και βιντεοσκοπήθηκε.
Όπως γράψαμε σε χθεσινό άρθρο μας, λίγο μετά το πραξικόπημα, Σουνίτες οπαδοί του ΑΚP άνοιξαν πυρ εναντίον συνοικίας Αλεβήδων στην Μαλάτια.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στον ισλαμιστή της Τραπεζούντας. Αντιμετωπίζοντας μία μαζική αρνητική αντίδραση (ταυτόχρονα όμως έλαβε και ορισμένα υποστηρικτικά μηνύματα) στο tweet του, ο Βεϊσέλ Τασκίν αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του και να απομακρύνει το εμπρηστικό tweet του.
Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Μelis Alphan (φωτο) έγραψε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το tweet του Τασκίν:
«Γνωρίζω ότι αυτό είναι ένα απλό tweet από έναν αστόχαστο άνθρωπο. Απλά αναρωτιέμαι πόσοι τέτοιοι υπάρχουν;».

MELIS ALPHAN.jpg

Η απάντηση είναι: μάλλον κάποια εκατομμύρια, αφού είναι γνωστό ότι σε γκάλοπ που έγινε στην Τουρκία με αφορμή τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, το 20% δήλωσε ότι τις θεωρεί «δικαιολογημένες». Είναι επίσης γνωστό, βάσει στατιστικών, ότι τόσο περίπου είναι το ποσοστό των υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία, ποσοστό όμως που μεταφράζεται σε 15 περίπου εκατομμύρια Τούρκους!
Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις μπορεί ο καθένας μας να καταλάβει ότι το Πραξικόπημα δεν ήταν το τέλος, αλλά η αρχή μιας εξαιρετικά επικίνδυνης πορείας της Τουρκίας προς το εσωτερικό χάος και την διαίρεση.