Η Εορτή του Προφήτη Ηλία στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ

Καθώς ο Ιούλιος βρίσκεται στην κορύφωση του, ο Προφήτης Ηλίας, ο Προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης, έστησε και φέτος πανηγύρια στις βουνοκορφές των χωριών της περιοχής, όπως στους Μεταξάδες, στους Γιατράδες, στη Θυρέα, στο Κουφόβουνο, στην Σίδηρω, στις Καστανιές, στην Δαδιά, στο Μαυροκκλήσι αλλά και στον οικισμό Σαγήνης της Ορεστιάδας.

Ο τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου το απόγευμα, με αφορμή τον τριήμερο εορτασμό στο Κουφόβουνο, υποδέχθηκε την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς, από το ομώνυμο Μοναστήρι της επαρχίας μας.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε, προέστη της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος του Προφήτη και ευλόγησε τους άρτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Σαγήνης Ορεστιάδος και την κυριώνυμη ημέρα ιερούργησε στην ιστορική και παραδοσιακή κωμόπολη των Μεταξάδων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου Έβρου Δημ. Πέτροβιτς, του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδη, του Αστυνομικού Διευθυντού Ορεστιάδος Πασχ. Συριτούδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Κηρύττων τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, τόνισε· «…ο προφητικός λόγος, και κυρίως το προφητικό ήθος, αποτελούν για την Εκκλησία την απαραίτητη προϋπόθεση σύνδεσης της αλήθειας του Ευαγγελίου με τις ανάγκες της κοινωνίας, κυρίως σε εποχές κρίσης σαν τη δική μας. Μία Εκκλησία που αρκείται σε ανώδυνες μεταφυσικές διακηρύξεις η σε παρηγορητικές δράσεις για την κάλυψη κάποιων βιοποριστικών αναγκών των αναξιοπαθούντων, χωρίς να τολμάει να κρατήσει το αιχμηρό νυστέρι της προφητείας, που οδηγεί σε ρίξεις και κοινωνικές μεταμορφώσεις, στερεί τον κόσμο από την ελπίδα και τον οδηγεί σε δρόμους επανειλημμένα χρεοκοπημένους».

SAM_1747.jpg
SAM_1755.jpg
SAM_1796.jpg
SAM_1800.jpg
SAM_1808.jpg
SAM_1812.jpg
SAM_1829.jpg
SAM_1855.jpg
SAM_1875.jpg