Ο Αρχιμουφτής της Λιβύης … ευλογεί την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Loading...


Tην ώρα που οι δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκονται στα πρόθυρα της Τρίπολης, στην τελική φάση επίθεσης για την κατάληψη της πρωτεύουσας της χώρας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) του πρωθυπουργού Φάγεζ αλ Σάρατζ, ο μεγάλος μουφτής της Αλ Σαντίκ Αλ Χαραγιαννί εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή των μνημονίων Ερντογάν – Φαράζ για τα θαλάσσια σύνορα, τασσόμενος ακόμη και για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Tanasuh» ο αρχιμουφτής δήλωσε πως : «η Λιβύη έχει δικαίωμα να είναι σύμμαχος της γειτονικής στο πλαίσιο μιας φιλικής συμμαχίας» υπεραμυνόμενος της νομιμότητάς της επειδή «υπογράφηκε από τη νόμιμη κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα».

Ο ίδιος μάλιστα τάχθηκε και υπέρ της δημιουργίας τουρκικής στρατιωτικής βάσης στη σπαρασσόμενη χώρα. «Δεν πρέπει να δώσουμε προσοχή στις δηλώσεις εκείνων που απορρίπτουν τη συμφωνία καθώς θα το μετανιώσουν αν ο Χαλίφα Χάφταρ καταλάβει τη Λιβύη υπό τον έλεγχό του.

Διαβάστε εδώ:  ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ : Προδοσία από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό!

Οι φόβοι τους για μια τουρκική βάση στη Λιβύη δεν έχουν νόημα, καθώς δεν θα έβλαπτε τη Λιβύη να έχει μια βάση, εφόσον θα συμβάλει στη στήριξη της σταθερότητας της χώρας» δήλωσε ο ισλαμιστής Χαραγιαννί, που αποτελεί κόκκινο πανί για τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ.tilegrafima.gr