Νεο-οθωμανικό ισλαμικό παραλήρημα Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά και επίδειξη δύναμης…

Loading...


Επίδειξη δύναμης και ταυτόχρονα νεοωθωμανικό αντικεμαλικό παραλήρημα καταγράφηκε σε δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν στην Τουρκία απέναντι στους εξεγερμένους.

Περιγράφοντας το όραμα του νεοϊσλαμικού κράτους που θέλει να κτίσει είπε: «Κανένα ρεμάλι δεν θα εμποδίσει να κτιστεί αντίγραφο του Οθωμανικού Στρατοπέδου στο πάρκο Γκεζί και μάλιστα θα κτίσουμε κι ένα ακόμα τζαμί. Θα κατεδαφίσουμε και το Κέντρο Πολιτισμού Αταοτούρκ να χτίσουμε κάτι πιο καλό. Δεν θα ζητήσω την άδεια απο κάποιους αλήτες που πήγαν στην πλατεία και ξεσήκωσαν τον κόσμο» είναι οι ακριβείς δηλώσεις του στα εγκαίνια του Κέντρου Προστασίας Οθωμανικών Αρχείων.

Και κατέληξε δηλώνοντας: «Εγω δεν είμαι δικτάτορας, εγώ δεν είμαι αφέντης του λαού, είμαι υπηρέτης του λαού. Αν ψάχνετε δικτάτορες ψάξτε στο παρελθόν» και βέβαια αναφερόταν στον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ισμέτ Ινονού.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα πως «Κάποιοι προσπάθησαν να κόψουν την κεντρική μας αρτηρία, τη σύνδεση μας με το ένδοξο μας παρελθόν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία , εμείς τώρα προσπαθούμε να δείξουμε το παρελθόν αυτό. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στο γεγονός ότι μερικοί πλιατσικολόγοι πηγαίνουν στην πλατεία και προκαλούν το λαό μας. Ο λαός όταν μας έδωσε την ψήφο του, το έκανε για να προστατεύσουμε την Ιστορία μας» τόνισε.

Και όσο και αν μοιάζει απίστευτο, έχει καταφέρει να ελέγξει το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας για τα οποία απλά δεν υπάρχει εξέγερση!

Από το πρωί της Κυριακής επικρατεί σχετική ηρεμία στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.με του διαδηλωτές να καθαρίζουν την πλατεία, χωρίς, ωστόσο, να αποχωρούν από αυτή. Κάποιοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς στο ελληνικό προξενείο όπως φαίνεται και στην φψτό της α’σελίδας.

alt

Τεταμένο, όμως, είναι το κλίμα και στην Αγκυρα με 1.500 διαδηλωτές να κατευθύνονται νωρίτερα το απόγευμα προς το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, κάτι το οποίο αποφεύχθηκε με την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έκανε η αστυνομία.

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση της χημικής απαγορευμένης ουσίας  «Πορτοκαλί Παράγοντας» (Agent Orange), πληροφορία την οποία φιλοξένησε στην ιστοσελίδα του υπό μορφήν αναφοράς το CNN International, η οποία προκαλεί ναυτίες και έμετο..

Δείτε στον χάρτη τα σημεία της Πόλης που σημειώνονται επεισόδια. Αποκλεισμένες περιοχές λόγω κόσμου είναι στην ευρωπαϊκή περιοχή: ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ, ΟΡΤΑΚΙΟΪ, ΜΠΕΜΠΕΚ, ΑΚΣΑΡΑΥ, ΤΑΡΛΑΒΑΣΙ + ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΖΩΝΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΣΛΙ. Στην ασιατική ακτή: ΚΑΔΙΚΙΟΪ(ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ), ΚΟΥΖΓΟΥΝΤΖΟΥΚΙ, ΤΣΕΓΚΙΕΛΚΙΟΪ (ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΩΝΗ), ΣΟΥΑΔΙΓΙΕ, ΜΟΔΙ, ΦΑΝΑΡΑΚΙ (ΦΕΝΕΡΜΠΑΤΣΕ), ΜΑΛΤΕΠΕ (ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ).