Μουσουλμάνοι έρχονται να εξορκιστούν από Κόπτες (video)!

Loading...


Και όμως μουσουλμάνοι της Αιγύπτου πηγαίνουν σε Κόπτες Χριστιανούς για εξορκισμό.

Λαξευμένος στα τρίσβαθα του όρους Mokattam, ο χριστιανικός καθεδρικός ναός «Sama’an» αποτελεί ένα γιγαντιαίο, μεγέθους σταδίου, αμφιθέατρο όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κάθε Πέμπτη για να λάβουν τη φώτιση από τον Πατέρα Sama’an Ibrahim, έναν Χριστιανό Κόπτη ιερέα.

Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων δεν είναι χριστιανοί, αλλά Μουσουλμάνοι.

Την επόμενη στιγμή, μία μαύρη υπερπολυτελής Mercedes κάνει την εμφάνισή της στην είσοδο της σπηλιάς. Ο Πατέρας εξέρχεται του οχήματος και εισέρχεται στο ναό, όπου θα επιτελέσει ένα πολύ ιδιότυπο έργο: τον εξορκισμό Μουσουλμάνων δαιμονισμένων από τα κακά πνεύματα του Ισλαμισμού!

Οι Κόπτες ήταν Αιγύπτιοι χριστιανοί, και απετέλεσαν μια από τις πρώτες πληθυσμιακές ομάδες που ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό. Η ονομασία “Κόπτες” προέρχεται από το ελληνικό “Αίγυπτος”, που με τη σειρά του είχε προέλθει από το αρχαίο αιγυπτιακό “Ha-Ka-Ptah”, δηλαδή “Οίκος του Ptah”. Η ελληνική ονομασία παραφθάρηκε από τους ‘Αραβες σε “Qubt” ή “Qibt”, και τελικά σε “Copt”. Η δε κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου ιδρύθηκε μόλις περί το 60 μ.Χ., έχοντας ως βάση τις διδασκαλίες του Αγίου Μάρκου.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

{youtube}60Ju1zFUIsM{/youtube}
 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr