Λαβρόφ: Η Ρωσία ζητά διεθνή έλεγχο στην κατάχρηση του διαδικτύου

Loading...


Η Ρωσία προτίθεται να δουλέψει πάνω στην ιδέα του διεθνούς ελέγχου στο θέμα της κατάχρησης χρήσης του διαδικτύου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια της χθεσινής Κυβερνητικής Ώρας ερωτήσεων και απαντήσεων, στην Κάτω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου.

«Οι συνάδελφοί μας της Δύσης αντιτίθενται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια που αφορά τη δημιουργία ενός διεθνούς διακυβερνητικού οργανισμού για τον έλεγχο της κατάχρησης του διαδικτύου με διαφανείς και ανοιχτές διαδικασίες.

Ό,τι κάνουν σε αυτό το πλαίσιο είναι ανεπίτρεπτο», τόνισε ο Λαβρόφ. Πρόσθεσε ότι οι στόχοι των καταχραστών του διαδικτύου είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και στις ηθικές αρχές, ενώ ανέφερε ότι τις πρώτες θέσεις των «στόχων» καταλαμβάνουν η τρομοκρατία, η παιδική πορνογραφία και η παιδοφιλία.

«Όχι παράνομη εισβολή στην ιδιωτική ζωή»

Νωρίτερα είχε γίνει αναφορά στο κάλεσμα του Σεργκέι Λαβρόφ να ρυθμιστεί το θέμα της παράνομης «εισβολής» σε προσωπικά δεδομένα.

«Η Ρωσία έχει πάρει μια πρωτοβουλία, ακόμη και εντός του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης, την οποία άρχισε να προωθεί πριν από το σκάνδαλο Σνόουντεν», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών και διευκρίνισε:

«Η πρωτοβουλία αυτή αφορά την επιβεβαίωση του δικαιώματος της διαφύλαξης της προσωπικής ζωής. Προωθείται όμως με τρόπο πολύ ηχηρό, επειδή οι Δυτικοί εταίροι μας, οι οποίοι είναι αντίθετοι σε οποιουδήποτε είδους περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών, δείχνουν αυτοσυγκράτηση σε αυτήν την προοπτική».