Ξαναχτύπησαν οι εξτρεμιστές με τα γκράφιτι σε μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ιερουσαλήμ

Loading...


Είχαν γράψει και αντιχριστιανικά συνθήματα στους τοίχους της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού

Με αντιαραβικά γκράφιτι βεβήλωσαν άγνωστοι τάφους σε ιστορικό μουσουλμανικό κοιμητήριο στο κέντρο της Δυτικής Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία και μαρτυρίες κατοίκων. «Το σύνθημα ‘το τίμημα’ και το αστέρι του Δαυίδ σχεδιάστηκαν σε δέκα τάφους του μουσουλμανικού κοιμητηρίου Μάμαν Αλλάχ (Μαμίλα), στο κέντρο της Ιερουσαλήμ», ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρινίζοντας ότι διενεργείται έρευνα.
Τα συνθήματα «ο Μωάμεθ είναι νεκρός» και «Μάαλε Ραχάβαμ» γράφτηκαν επίσης στους τάφους του νεκροταφείου αυτού του 12ου αιώνα.

Μάαλε Ρεχάβαμ ονομάζεται ο εβραϊκός οικισμός που χτίστηκε χωρίς καν την άδεια των ισραηλινών αρχών στη κατεχόμενη νότια Δυτική Όχθη και από τον οποίο η ισραηλινή αστυνομία απομάκρυνε την περασμένη Τετάρτη πολλά τροχόσπιτα εποίκων. Η εκκένωση αυτή προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες εποίκων και εξτρεμιστών σιωνιστών στην Ιερουσαλήμ.

Οι εξτρεμιστές έποικοι πραγματοποιούν με το σύνθημα «το τίμημα» ενέργειες ως αντίποινα εναντίον παλαιστινιακών στόχων, μουσουλμανικών και χριστιανικών τόπων λατρείας, ισραηλινών ακτιβιστών της ειρήνης, του στρατού, κυβερνητικών αποφάσεων που θεωρούν εχθρικές προς τα συμφέροντά τους.

Παρά τη συστηματική καταδίκη τέτοιων ενεργειών από τις ισραηλινές αρχές, οι δράστες τους σπάνια συλλαμβάνονται και ακόμη σπανιότερα οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Σε μια πλευρά του κοιμητηρίου Μάμαν Αλλάχ (Μαμίλα) όπου πολλοί άγιοι των Σούφι έχουν ταφεί, κατασκευάζεται ένα «μουσείο Ανεκτικότητας» που λόγω της τοποθεσίας του έχει προκαλέσει την αγανάκτηση του μουσουλμανικού πληθυσμού. 

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Δεκεμβρίου η οργάνωση “Price-tag” έγραψε  αντιχριστιανικά συνθήματα στους τοίχους της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Ιερουσαλήμ.tilegrafima.gr