Καταρρίφθηκαν από ρωσικά ABM αμερικανικοί πύραυλοι

Loading...


Mια νέα θεωρία, ελάχιστα πιθανή ως γεγονός διατυπώνει η λιβανική εφημερίδα Assafir για την εκτόξευση και την τύχη των δύο πυραύλων στην δοκιμή της περασμένης εβδομάδας που προκάλεσε συναγερμό του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου.

Μια «εξέχουσα διπλωματική πηγή» υποστήιρξε στην εφημερίδα ότι «Ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας άρχισε και τελείωσε κατά τη στιγμή της εκτόξευσης δύο βαλλιστικών πυραύλων που έπεσαν στη θάλασσα»!

Σύμφωνα με τη λιβανική εφημερίδα Assafir, επικαλούμενη αυτή την υψηλή πηγή, «οι δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις από μια στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία. Εντοπιστήκαν αμέσως από ρωσικά ραντάρ. Οι ρωσικές συστοιχίες αντιπυραυλικής άμυνας τους αναχαιτίσαν. Ένας πύραυλος εξερράγη στον αέρα, ενώ ο άλλος εκτράπηκε και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα».

Και η πηγή προσθέτει:

«Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σχετικά με την ανίχνευση των δύο βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύθηκαν με κατεύθυνση τη Μεσόγειο παρέλειψε να επισημάνει δύο πληροφορίες: τις συντεταγμένες του τόπου εκτόξευσης των πυραύλων, και την αναχαίτιση τους».

Γιατί;

Επειδή αμέσως μετά από αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση, η διεύθυνση της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών ήρθε σε επαφή με την ανάλογη διεύθυνση πληροφοριών των ΗΠΑ για να την ενημερώσει ότι «χτύπημα της Δαμασκού ισούται με χτύπημα της Μόσχα και παραλείψαμε τη φράση που αφορά την αναχαίτιση των δύο πυραύλων από το ανακοινωθέν που δημοσιεύσαμε για να διαφυλάξουμε τις διμερείς σχέσεις και να μην προκαλέσουμε περισσότερη ένταση. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να επανεξετάσετε γρήγορα την πολιτική σας και τις προθέσεις σας σχετικά με τη συριακή κρίση και θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι σας είναι αδύνατο να εξαλείψετε την παρουσία μας στην περιοχή της Μεσογείου».

«Αυτή η άμεση αιφνιδιαστική αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον αύξησε τη σύγχυση της κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία πείστηκε περισσότερα ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να πάει μέχρι το τέλος όσον αφορά το θέμα της Συρίας, και έδειξε ότι μόνο μια ρωσική πρωτοβουλία θα σώσει το πρόσωπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ και τη θέληση της Ρωσίας να αποφασίσει για την ειρήνη ή τον πολέμο στη Συρία».

Η ίδια πηγή συνέχισε: 

«Μετά την δήλωση του Ισραήλ ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την εκτόξευση των πυραύλων στην πρώτη ανακοίνωση του, η Ουάσιγκτον ζήτησε από το Τελ Αβίβ να διεκδικήσει την εκτόξευση των πυραύλων για να σωθεί από τη δύσκολη θέση που βρισκόταν, ειδικά καθώς αυτή η βολή ήταν το σήμα του ξεκινήματος της επίθεσης εναντίον της Συρίας.  Προβλεπόταν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετείχε στη G-20 για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων σχετικά με την τύχη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ».

«Μετά την βαλλιστική αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, η Μόσχα έχει αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων της στη Συρία, και αύξησε το στρατιωτικό εξοπλισμό και τα πλοία της για να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή της Μεσογείου, και επέλεξε να ανακοινώσει την πρωτοβουλία της σχετικά με το τέλος της επίθεσης εναντίον της Συρίας μετά την G-20.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από συναντήσεις με τη συριακή κυβέρνηση που συμφώνησε με την πρόταση της Ρωσίας για τον έλεγχο των χημικών όπλων υπό διεθνή έλεγχο και να συμμορφωθεί με τη Διεθνή Σύμβαση για μη διάδοση των χημικών όπλων».

«Τα πρώτα αποτελέσματα της βαλλιστικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας ήταν η ψήφος της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων με την άρνηση της να συμμετάσχει στον πόλεμο στη Συρία, μια απόφαση που ακολουθήθηκε από τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της θέσης της Γερμανίδας Καγκελάριου Angela Merkel» αποκάλυψε επιπλέον η πηγή στην Assafir / AlManar

Να πούμε ότι έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Ισραήλ για δοκιμή βλημάτων-στόχων που προσομοίωναν βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ η ρωσική ανακοίνωση μιλά για «εκτόξευση από την κεντρική Μεσόγειο» που δεν έχει καμία σχέση με την Ισπανία, ενώ απλά δεν υπάρχουν βαλλιστικά βλήματα σε βάση της Ισπανίας. Και οι ρώσοι δεν αμφισβήτησαν ότι επρόκειτο περί ισραηλινής δοκιμής, άσχετο αν χειρίστακαν αριστοτεχνικά από επικοινωνιακής άποψης το θέμα…

Εκτίμησή μας: Ελάχιστες οι πιθανότητες να ήταν αμερικανικά τα βλήματα και μηδενικές να προήλθαν «από βάση στην … Ισπανία».