Εικόνα της Παναγίας δακρύζει σε σπίτι Τούρκων!

Loading...


ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Το τελευταίο διάστημα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης κατακλύζουν ειδήσεις, που προέρχονται, κατά τους ισχυρισμούς τους, από τον τουρκικό τύπο, σχετικά με θαυματουργή εικόνα της που δακρύζει στο σπίτι .

Πριν από χρόνια ένα ζευγάρι από την Τουρκία, ο Εσάτ και η Σεβίμ Αλντιντάρογλου, από την περιοχή της Αντιοχείας, μετανάστευσε στα προάστια του Παρισιού, όπου βρήκαν δουλειά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιόχεια είναι μία πόλη με έντονο το χριστιανικό στοιχείο, για δύο λόγους: πρώτον σε αυτήν την πόλη για πρώτη φορά οι πιστοί στον Χριστό ονομάστηκαν χριστιανοί και κατέχει, μετά τα Ιεροσόλυμα, την δεύτερη σημαντική θέση στην ιστορία του χριστιανισμού.
Δεύτερον μέχρι σήμερα στην πόλη υπάρχουν ελάχιστοι Τούρκοι, αφού το 70% των κατοίκων είναι Άραβες, μεταξύ των οποίων πολλοί χριστιανοί, Ορθόδοξοι, Συριάνοι, καθολικοί κ.λπ..

Στο σπίτι λοιπόν των Αλντιντάρογλου στο Παρίσι παρατηρείται συρροή επισκεπτών όχι μόνο από την Γαλλία αλλά και από το εξωτερικό, καθώς πολλοί επισκέπτες έρχονται για να δούν από κοντά το θαύμα.

Το γεγονός αυτό, το οποίος πρώτος ο τουρκικός τύπος χαρακτήρισε ως θαύμα, είναι πως μια ελληνορθόδοξη βυζαντινή εικόνα της Παναγίας που είχαν βρει στην Αντιόχεια και την οποία είχαν πάρει μαζί τους οι Αλντιντάρογλου, αν και μουσουλμάνοι, άρχισε να αναβλύζει δάκρυα από τα μάτια της Παναγίας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του ζευγαριού, την εικόνα αυτή τους την είχε χαρίσει το 2006 ένας Ορθόδοξος μοναχός από τον Λίβανο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν αρχίσει ο πόλεμος στην Συρία το 2010, όταν ακόμη οι σχέσεις Συρίας-Τουρκίας ήταν στο καλύτερο επίπεδο τα τελευταία 100 χρόνια, πολλοί κληρικοί από το Πατριαρχείο Αντιοχείας επισκέπτονταν την Αντιόχεια για να προσκυνήσουν στα ιστορικά μέρη της, ενώ σημαντική ποιμαντική δραστηριότητα ανέπτυσσε σε αυτήν ο μαρτυρικός -αγνοούμενος ακόμη- Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, καθώς η Αντιόχεια υπαγόταν στην Μητρόπολή του.
Από την πρώτη στιγμή που το ζευγάρι πήρε την εικόνα, αισθάνθηκε την μεγάλη αγιότητα της και μια πρωτόγνωρη αίσθηση ανάπαυσης στο σπίτι του.

Διαβάστε εδώ:  Μονή Κουτλουμουσίου: Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας "Φοβερά Προστασία"

Όταν μετανάστευσαν στο Παρίσι, πήραν με ευλάβεια την εικόνα μαζί τους.
Όταν την τοποθέτησαν σε ένα ξεχωριστό μέρος στο νέο τους σπίτι, όπως ομολόγησαν, η εικόνα της Παναγίας άρχισε να δακρύζει.
Το νέο μαθεύτηκε γρήγορα ανάμεσα στους Τούρκους, αλλά και σε χριστιανούς.
Το ζευγάρι, μέσω του τουρκικού τύπου (υπάρχει μάλιστα, κατά τους ισχυρισμούς των ελληνικών ΜΜΕ, εκτενές δημοσίευμα στην εφημερίδα Hürriyet), ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας έγινε γρήγορα τόπος προσκυνήματος, καθώς έχει θαυματουργικές ιδιότητες.

Το γεγονός έγινε γρήγορα ευρύτερα γνωστό και επισκέπτες προσκυνητές από την Γερμανία και το Βέλγιο άρχισαν να καταφτάνουν στο σπίτι των Τούρκων για να προσκυνήσουν την ελληνορθόδοξη βυζαντινή εικόνα της Παναγίας.

Ο Εσάτ Αντιντάρογλου διηγείται πως πριν από λίγο καιρό είχε έρθει να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας μια παντρεμένη γυναίκα που δεν μπορούσε να κάνει παιδί και το είχε μεγάλο καημό, γιατί κινδύνευε να χωρίσει.

Η γυναίκα αυτή γονάτισε και προσευχήθηκε επί αρκετή ώρα κάτω από τη εικόνα της Παναγίας.
Μετά από λίγες μέρες η γυναίκα αυτή κατασυγκινημένη τηλεφώνησε τους Αλντίντάρολγου και τους είπε ευτυχισμένη ότι είχε γίνει θαύμα και περίμενε παιδί.
Δεν είναι ούτε απίθανο ούτε πρωτάκουστο η Παναγία να κάνει θαύματα σε μουσουλμάνους, όταν μάλιστα τη τιμούν με ευλάβεια.
Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε το θαύμα να επιβεβαιωθεί από κάποια επίσημη πηγή.tilegrafima.gr