Αίγυπτος: Αντιπροσωπεία βουλευτών στις ΗΠΑ για την ένταξη της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» στην τρομοκρατία

Loading...


Αντιπροσωπεία βουλευτών από την θα επισκεφθεί τις στις 21 Ιανουαρίου- μία ημέρα μετά την ανάληψη από τον Ντόναλντ Τραμπ των καθηκόντων του- προκειμένου να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με το πολιτικό Ισλάμ, την , τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον εκδημοκρατισμό της Αιγύπτου.

 

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή ‘Ahram’ ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, Τάρεκ Ράνβαν σε δηλώσεις ανέφερε ότι η επίσκεψη θα διαρκέσει μία εβδομάδα από τις 21 έως τις 28 Ιανουαρίου.

«Στην αντιπροσωπεία περιλαμβάνονται Αιγύπτιοι βουλευτές και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών», είπε ο Ράντβαν.

«Το υπουργείο Εξωτερικών μας θέλει να ανοίξει επαφές με το νέο Κογκρέσο των ΗΠΑ και με τη νέα διακυβέρνηση, η οποία είναι εντελώς διαφορετική, από την άποψη ότι είναι εχθρική προς την Μουσουλμανική Αδελφότητα και τα άλλα πολιτικά κινήματα του Ισλάμ», δήλωσε ο Ράντβαν.

Διαβάστε εδώ:  Επίθεση Ισλαμιστών στο Σινά- 9 Αιγύπτιοι αστυνομικοί νεκροί

Ο αναπληρωτής πρόεδρος δήλωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου θα οργανώσει συναντήσεις με συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα Μέσης Ανατολής, όπως είναι ο Ουάλιντ Φέιρς που επανειλημμένα έχει ανακοινώσει ότι υποστηρίζει τον καθορισμό της ‘Μουσουλμανικής Αδελφότητας’ ως τρομοκρατική οργάνωση και την ένταξή της στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Είμαστε σε πόλεμο κατά αυτής της ομάδας και άλλες ριζοσπαστικές πολιτικές κινήσεις του Ισλάμ, έτσι είναι σημαντικό να εκμεταλλευθούμε τη νέα αντι-ριζοσπαστική του Ισλάμ ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ, για να επιτύχουμε τους στόχους μας», είπε ο Ράντβαν.