Δύο χριστιανικές οικογένειες απελευθερώθηκαν στην Ράκκα (ΦΩΤΟ)!

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Όπως φαίνεται δεν είχαν εγκαταλείψει την Ράκκα όλοι οι χριστιανοί, που ζούσαν στην πόλη πριν την επέλαση του Ισλαμικού Κράτους. Έτσι χθες οι Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που έχουν ήδη καταλάβει το 60% της πόλης, απελευθέρωσαν δύο χριστιανικές οικογένειες Αρμενίων, που εξακολουθούσαν να ζουν, άγνωστο υπό ποιες συνθήκες, στην Ράκκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ράκκα, μία πόλη με πάνω από 100.000 κατοίκους, υπήρχαν πριν τον πόλεμο πολλοί χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και Ορθόδοξοι, οι οποίοι είχαν εκεί μία εκκλησία, που καταστράφηκε από τους τζιχαντιστές.

Αυτή την στιγμή το Ισλαμικό Κράτος υφίσταται υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα. Πριν από 1 εβδομάδα ο Συριακός Στρατός μπήκε για πρώτη φορά στα τελευταία 5 χρόνια του πολέμου στην επαρχία του Ντέιρ-εζ-ζόρ, το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, μετά την Ράκκα.

Χθες απελευθερώθηκε και η Σούχνα, μία στρατηγικής σημασίας πόλη στην έρημο της Παλμύρας, η οποία αποτελεί τον τελευταίο σταθμό ανεφοδιασμού πριν το Ντέιρ-εζ-ζόρ.

Διαβάστε εδώ:  Ξεσηκώθηκαν για τις Έμφυλες ταυτότητες και στην Αυστραλία

Μετά από αυτήν ο Συριακός Στρατός αναμένεται να κόψει στην μέση τους τρομοκράτες που δρουν στην έρημο του Χομς και να ανοίξει τον δρόμο για την απελευθέρωση του Ντέιρ-εζ-ζόρ, το οποίο είναι μοιρασμένο στην μέση, μεταξύ καθεστωτικών δυνάμεων και Ισλαμικού Κράτους, και οι τζιχαντιστές το προορίζουν για νέα «πρωτεύουσά» τους, μετά την όσον ούπω αναμενόμενη απελευθέρωση της Ράκκα.

Η πτώση της Ράκκα πιθανόν να φέρει στην επιφάνεια ειδήσεις σχετικά με τους δύο αγνοούμενους Μητροπολίτες Χαλεπίου Παύλο και Συροϊακωβίτη Ιωάννη, καθώς, εάν είχαν πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους και όχι άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, είναι πιθανόν ότι είχαν μεταφερθεί εκεί.