Φοβεροί διωγμοί κατά χριστιανών

Loading...


Έχουμε αγίους μάρτυρες πολλούς και στην εποχή μας. Εμείς βέβαια στην Ελλάδα έχουμε εστιάσει την προσοχή μας σε ορισμένους «νεοφανείς αγίους», κυρίως οσίους στη ζωή τους ή χαρισματούχους. Μιλάμε πολύ και για δύο-τρεις περιπτώσεις «νεοφανών αγίων», που παρουσιάζονται με μαρτυρικό τέλος, για τους οποίους όμως δεν έχουμε επαρκείς ιστορικές πληροφορίες. Πάντως και τους λίγους «νεοφανείς» τους βλέπουμε μάλλον υπό το πρίσμα του θαυματουργού, παρά του ομολογητού.

αρχ/του Δανιήλ Αεράκη

Ξέρετε πως μοιάζουμε; Σαν να συγκλονιζόμαστε που καίγεται ένα δέντρο και να αδιαφορούμε για την πυρκαγιά, που καίει ολόκληρα δάση ή πόλεις, διότι η πυρκαγιά είναι έξω από τα σύνορά μας! Δεν σκεπτόμαστε, ότι η πυρκαγιά μπορεί να έλθει και στη δική μας γειτονιά.

• Η πυρκαγιά του απηνούς διωγμού κατά των χριστιανών έχει σχεδόν εξαπλωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Το αίμα χύνεται ποτάμι. Και ‘μείς αδιαφορούμε. Κοιτάζουμε τον… τουρισμό (την αισχρή, ουσιαστικά, γύμνια…) στις παραλίες μας!

• Αποκαλυπτικά τα στοιχεία, που ήρθαν στο φως στην ολομέλεια της «Παγκοσμίου Συνόδου Κορυφής υπέρ των δεδιωγμένων χριστιανών» στην Ουάσιγκτον, στις 11 Μαΐου 2017. Αναφέρουμε μερικά ενδεικτικώς:

• Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, αφού αγιογραφικώς αναφέρθηκε στους διαχρονικούς διωγμούς των χριστιανών, μίλησε και για τη σκληρή εποχή του αθέου Κομμουνισμού στη Ρωσία. Είπε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε εδώ:  Δύο χριστιανικές οικογένειες απελευθερώθηκαν στην Ράκκα (ΦΩΤΟ)!

«Φέτος η Ρωσία και οι λοιπές χώρες του μετασοβιετικού χώρου τελούν τη μνήμη της εκατονταετηρίδος της οκτωβριανής επαναστάσεως του 1917, με την οποία άρχισε η εποχή των απηνών διώξεων κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Η εξουσία στο πρόσωπο του Λένιν και του Στάλιν ανέλαβε την πρωτοβουλία και εξαπέλυσε τις άνευ προηγουμένου διώξεις και καταστολές σε βάρος του λαού με θύματα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους…

Τον 20ο αιώνα οι νεομάρτυρες και ομολογητές της Εκκλησίας της Ρωσίας θανατώθηκαν όχι για κάποια προσόντα ή πράξεις τους ή εγκλήματα. Εξοντώνονταν προμελετημένα και συστηματικά μόνο και μόνο επειδή πίστευαν στον Χριστό ως Θεό και Σωτήρα τους»!

• Επίσης ο Μητροπολίτης Ιλαρίων παρέθεσε παραδείγματα της δεινής καταστάσεως, στην οποία περιήλθαν οι χριστιανοί σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής. Το 2003 π.χ. στο Ιράκ κατοικούσαν περίπου 1.5 εκατομμύριο χριστιανοί, ενώ μετά την έναρξι της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης» οι περισσότεροι εξ αυτών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και αυτή τη στιγμή ο αριθμός των χριστιανών κυμαίνεται μεταξύ 150 και 250 χιλιάδων!

• Στη Λιβύη η «Αραβική Άνοιξη» ωδήγησε σχεδόν σε πλήρη εξαφάνισι του χριστιανικού στοιχείου. Η γενοκτονία των χριστιανών στις ημέρες μας διαπράττεται ενώπιον ολόκληρης της λεγομένης πολιτισμένης κοινωνίας! Και όσοι κάνουν αναφορά στους διωγμούς, δεν μιλάνε για διωγμούς χριστιανών, αλλά για διωγμούς… μειονοτήτων! Στη Νιγηρία τα τελευταία χρόνια, εξτρεμιστές κατέστρεψαν 900 Ναούς χριστιανών!

• Σημαντική είναι η επισήμανσις του Μητροπολίτου Ιλαρίωνος, ότι σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής (με τη συμβολή και των ΜΜΕ) επιβάλλεται μία ιδεολογία υπέρ των σεξουαλικών μειονοτήτων και προβάλλεται η ομοφυλοφιλία!

Δικαιώματα, βλέπετε, δεν έχουν οι χριστιανοί! Δικαιώματα έχουν οι άθεοι, όπως και από την εδώ κυβερνώσα παράταξι. Δικαιώματα δεν έχουν οι χριστιανοί! Δικαιώματα έχουν οι δολοφόνοι, υπεύθυνοι της παιδικής γενοκτονίας, της ωργανωμένης ομαδικής χριστοκτονίας, που εξοντώνουν 250.000 βρέφη κάθε χρόνο!

• Ο Χριστός διώκεται!

• Οι χριστιανοί διώκονται!

• Κύριε, στήριξε τους απανταχού της γης χριστιανούς! Να μείνουν, με τη δική Σου χάρι, σταθεροί στην πίστι, στο όνομά Σου το Άγιο!