Χριστιανοί επιστρέφουν στις συριακές πόλεις όσο σταθεροποιείται η κατάσταση εξαιτίας των Ρώσων

Loading...


Οι Σύριοι από τη χριστιανική πόλη Sadad στην επαρχία της Χομς άρχισαν να επιστρέφουν από την Ευρώπη μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα τους λόγω των ενεργειών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πόλης, Σουλεϊμάν Αλ-Χαλίλ.

«Οι Χριστιανοί, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη Συρία για την Ευρώπη, άρχισαν να επιστρέψει στην Sadad, καθώς και σε άλλες πόλεις. Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν ότι η δράση της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν επιτυχής και η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός διατηρείται, και η ειρηνική ζωή επιστρέφει στη χώρα, αυτό είναι προφανές», δήλωσε ο Αλ-Χαλίλ.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Συρία, την πόλη της Sadad, η οποία έχει πληθυσμό 12.000 άτομα, περίπου 900 κάτοικοι την εγκατέλειψαν αμέσως. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών περίπου 10% των προσφύγων έχουν επιστρέψει. 
Η πόλη της Sadad έχει διπλή, στρατηγική και θρησκευτική σημασία. Ο οικισμός είναι 14 χιλιόμετρα από το κεντρικό αυτοκινητόδρομο Δαμασκού-Χομς. Στα βορειοδυτικά της πόλης στις 16 Μαρτίου ξεκίνησε η παραγωγή ενός νέου κοιτάσματος πετρελαίου που προβλέπεται πως θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα στη Συρία. Κάθε μέρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Sadad, το παράγονται 380.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.Ετικέτες