Χιλιάδες Αλγερινοί ασπάζονται κρυφά το Χριστιανισμό

Loading...


Χιλιάδες οι Αλγερινοί Μουσουλμάνοι, απογοητευμένοι από την «Αραβική Άνοιξη» και την άνοδο του ριζοσπαστικού Ισλάμ, ασπάζονται κρυφά τον Χριστιανισμό..Αυτό αναφέρει ο επικεφαλής της αλγερινής Βιβλικής Εταιρείας (ΑΒΟ) Khidr Αλί…

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του ΑΒΟ, κάθε μήνα στο γραφείο της οργάνωσης έρχονται εκατοντάδες άνθρωποι που θέλουν να πάρουν ένα αντίγραφο της Βίβλου. Χιλιάδες μουσουλμάνοι έρχονται στην εκκλησία για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη χριστιανική πίστη, λέει ο Αλί Khidr.

Σύμφωνα με τον Khidr, σήμερα οι Μουσουλμάνοι αρχίζουν να κάνουν ερωτήσεις για τη θρησκεία τους, υπό την επίδραση των πράξεων βίας που διαπράχθηκαν στο όνομα του Ισλάμ. 

Στην Αλγερία, υπάρχουν σήμερα 100 – 200.000 Χριστιανοί, ενώ πριν από 30 χρόνια υπήρχαν μόνο 2.000. Τα ακριβή στοιχεία δεν μπορούν να καταγραφούν, διότι όσοι αφήνουν το Ισλάμ για τον Χριστιανισμό αναγκάζονται να κρύψουν την πίστη τους. Κάποιοι μιλούν για 600.000 Χριστιανούς, ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι σαφώς υπερβολικό. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία: το 2013 είχαν καταγραφεί επισήμως 2000 βαπτίσεις.

 Ετικέτες