Τι άλλο θα δούμε; Συνέδριο «Ναϊτών Ιπποτών» στο Μόναχο

Loading...


Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Ναϊτες Ιππόυς (1119-1314). Τα αποτελέσματα της έρευνας και προοπτικές «, πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο το χρονικό διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου.

Πάνω από 700 χρόνια μετά την απαγόρευση των Ναϊτών Ιπποτών και την εκτέλεση του τελευταίου «Μεγάλου Διδασκάλου»  Jacques de Molay παρατηρούνται πολυάριθμες δημοσιεύσεις σχετικά με την ιστορία και τη ζωή της τάξης αυτής. 

Τις περισσότερες φορές  τα άρθρα βασίζονται σε μύθους και φήμες σχετικά με το περιεχόμενο της διαδικασίας κατά των Ναϊτών του 1307-1312, την οποία κίνησε ο Πάπας.

Ωστόσο, διάφορες πηγές εξακολουθούν να περιμένουν να εξερευνηθούν, για την πάνω από Εκατονπεντηκονταετη ιστορία του «τάγματος του ναού». Συμπεράσματα σχετικά με ορισμένες από αυτές τις έρευνες παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στο Μόναχο, που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Ludwig Maximilians-University, του γερμανικού Research Society, του Ίδρυμα Fritz Thyssen και την σύμπραξη του πανεπιστημίου του Μονάχου.

Το συμπόσιο περιλαμβάνονται εκθέσεις με θέματα όπως: «Μπορούμε να μιλήσουμε για την πνευματικότητα Ναϊτών», «Λατίνοι της Ιερουσαλήμ και Ναϊτες Ιππότες», «τα έγγραφα των Ναϊτών στην Πορτογαλία», «Βιβλία από τη βιβλιοθήκη των Ναϊτών», «Μύθοι σχετικά με μεσαιωνικές πηγές των Ναΐτών «,»Οι Ναΐτες και οι πρώτοι ιδιοκτήτες της Σινδόνης του Τορίνο»,» Ναΐτες: διπλωματικές και νομικές πτυχές του διορισμού και των καθηκόντων τους «,» Συλλογές, ιδιωτικοί χάρτες, έγγραφα που αποθηκεύονται σε αρχεία των Ναϊτών Ιπποτών για την υπόθεση Διοίκησης της Προβηγκίας «,» Τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τη θρησκεία του ναού «, κλπ.Ετικέτες