Τζιχαντιστές: «Εκτελέστε τον Ολάντ, κάντε τους να ζήσουν τη φρίκη»

Loading...


Απειλές για τη ζωή του πρόεδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εξαπέλυσαν τζιχαντιστές που ανάρτησαν κείμενο σε ισλαμιστικό ιστότοπο, ο οποίος πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.

Οι συγγραφείς απειλούν ότι θα πλήξουν τον Ολάντ σε αντίποινα για τις στρατιωτικές επεμβάσεις της Γαλλίας στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

«Στους μοναχικούς λύκους μας στη Γαλλία (λέμε) εκτελέστε τον επικεφαλής του αθεϊσμού και της εγκληματικότητας. Τρομοκρατήστε τη βδελυρή κυβέρνησή του, ανατινάξτε τους και κάντε τους να ζήσουν τη φρίκη» αναφέρεται στην προκήρυξη που αναρτήθηκε στην «Πλατφόρμα Ενημέρωσης των Μουτζαχεντίν».

«Ούτε ο Ολάντ, ούτε οι στρατιώτες του θα ζήσουν ειρηνικά στη Γαλλία όσο δεν ζουν εν ειρήνη οι μουσουλμάνοι του Μαλί και της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας» προστίθεται στο κείμενο, στο οποίο χρησιμοποιείται φρασεολογία παραπλήσια με εκείνην του ιδρυτή της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, όταν απευθυνόταν στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εκτιμά ότι μολονότι απειλές αυτού του είδους δεν εκτοξεύονται για πρώτη φορά, θα πρέπει τους δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται απειλές» αλλά «επαγρυπνούμε» ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του γάλλου προέδρου.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Ολάντ, παρόμοιες απειλές είχαν διατυπωθεί και όταν η Γαλλία επενέβη στο Μαλί, τον Ιανουάριο του 2013, αλλά και νωρίτερα και για το λόγο αυτό «ελήφθησαν προληπτικά μέτρα».

Οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού έχουν ξεκινήσει έρευνα για απειλή διάπραξης εγκληματικής ενέργειας που σχετίζεται με τρομοκρατική οργάνωση και για σύσταση και συμμορία, μετά την ανάρτηση του απειλητικού κειμένου.Ετικέτες