Τα συγκινητικά ενθύμια μιας καρκινοπαθούς μητέρας στο γιο της

Loading...


Έγραψε κάρτες και άφησε δώρα για τα γενέθλια του γιου της, ακόμα και όταν εκείνος θα είναι ενήλικας

Λίγο μετά τη γέννηση του γιου της, Φρέντι, η Ροβένα άρχισε να έχει πόνους στο στομάχι. Στην αρχή, οι γιατροί θεώρησαν ότι συνδέονταν με την εγκυμοσύνη και της έδιναν φάρμακα για τον πόνο.

Επί έξι μήνες, η Ροβένα πονούσε καθημερινά.

Όταν ο πόνος χειροτέρεψε σημαντικά, πήγε στο γιατρό που την υπέβαλε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Η διάγνωστη ήταν σοκαριστική: Είχε καρκίνο του εντέρου. Ήξερε ότι επρόκειτο να πεθάνει, αντί να επικεντρωθεί στο θάνατο όμως, επέλεξε να επικεντρωθεί στο μέλλον του γιου της.

Η Ροβένα ήξερε πολύ καλά ότι μπορεί να πέθαινε από τον καρκίνο, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Αντί να σηκώσουν τα χέρια ψηλά εκείνη και ο σύζυγός της, Φιλ, ήθελαν να βρουν έναν τρόπο για να διατηρήσουν την ελπίδα τους για το μέλλον.

Πριν αρχίσει τη θεραπεία για τον καρκίνο, η Ροβένα κατέψυξε ωάρια, σε περίπτωση που έβρισκαν στο μέλλον παρένθετη μητέρα. Δεν ήξερε τι της επιφύλασσε το μέλλον ήθελε όμως να είναι προετοιμασμένη. Σε μια προσπάθεια να πολεμήσουν την ασθένειά της, οι γιατροί αφαίρεσαν τις ωοθήκες της, τη μήτρα, μέρος του εντέρου και της κοιλιάς της.
Δεν την πείραξε η δραστική θεραπεία, ήθελε μόνο μια ευκαιρία να έχει περισσότερο χρόνο με τον Φρέντι και τον Φιλ.

Τέσσερις μήνες μετά την επέμβαση όμως ο καρκίνος εξαπλώθηκε στο συκώτι, τους πνεύμονες και τη λεκάνη. Δεν υπήρχε πια ελπίδα να τα καταφέρει. Έτσι η Ροβένα άρχισε να κάνει σχέδια για τη ζωή μετά το θάνατό της. Άρχισε να φτιάχνει κάρτες για τον μικρό Φρέντι, για όλες τις ιδιαίτερες περιστάσεις της ζωής του. Κάρτες με μηνύματα για το γιο της.

Ο Φρέντι θα μπορεί έτσι να ανοίξει σε όλα του τα γενέθλια μια κάρτα με λόγια από τη μητέρα του.

 
Ήταν παράξενο για τη Ροβένα να γράφει στον είκοσι ενός χρονών Φρέντι. Δεν μπορούσε καν να φανταστεί πώς θα είναι τότε ο γιος της. Θέλει να του δώσει αυτές τις κάρτες έτσι ώστε όταν ο Φρέντι τις κοιτάζει να τη νιώθει κοντά του και να ξέρει ότι τον αγαπάει πάρα πολύ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλει ο Φρέντι να την θεοποιήσει, έτσι του γράφει ότι δεν είναι τέλεια. Τον αγαπάει απλώς πάρα πολύ και θέλει ο γιος της να το ξέρει.
 Ετικέτες