Συρία: Η τραγωδία των μεταναστών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τα παιδιά της προσφυγιάς «θρυμματίζουν» τον ευρωπαϊκό ανθρωπισμό

Από το 2011 περισσότεροι από 4 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία λόγω του πολέμου. Από αυτούς, χιλιάδες είναι τα μικρά παιδιά που βρίσκουν καταφύγιο όπου μπορούν στην Ευρώπη και κοιμούνται τις νύχτες σε δάση, σε παγκάκια, ακόμα και στην άσφαλτο.

Ρεπορτάζ της Daily Mail, αναδεικνύει τη δραματική αλλαγή από την παιδική αθωότητα που ταλανίζεται μέσα στη δίνη του πολέμου.

 

 

Ο Αμπντούλ Καρίμ,17 ετών και βρίσκεται μόνος του στην Αθήνα. Κοιμάται τα βράδια στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Τα τελευταία του λεφτά έφυγαν στο εισιτήριο για τη μεταφορά στην Ελλάδα. Η αγωνία του είναι να επικοινωνήσει τηλεφωνικός με τη μητέρα του στη Συρία προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση που ζει.

 

 

Ο Αχμάντ, 7 ετών κοιμάται στα σύνορα της Αυστρίας με την Ουγγαρία. Επέζησε μαζί με τους γονείς του μετά από βομβαρδισμό. Δεν συνέβη το ίδιο με τον μικρότερο αδερφό του. Οταν η τύχη τους χαμογελά, βρίσκουν καταφύγιο στα λεωφορεία και αποφεύγουν το κρύο.

 

 

Ο Αμπντουλάχ, 5 ετών κοιμάται έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βελιγραδίου. Έχασε τους γονείς του στη Συρία και ο ίδιος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια στο αίμα. Η μητέρα του με την οποία διέφυγε δίνει καθημερινή μάχη προκειμένου να εξασφαλίσει τα φάρμακά του.

 

 

Ο Αχμέντ 6 ετών, κοιμάται στο γρασίδι στο Οργκος της Σερβίας. Πέρασε στην Ευρώπη με τον θείο τουΤα μόνα του υπάρχοντα είναι ένας μικρός σάκος, τον οποίο μετατρέπει σε μαξιλάρι κάθε βράδυ.

 

 

Η Λαμάρ, 5 ετών ήταν μόνη στο σπίτι όταν χτυπήθηκε από βόμβα ενώ οι γονείς της είχαν βγει στην αγορά για ψώνια. Τώρα κοιμάται στα δάση της Σερβίας μετά από δύο προσπάθειες να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα.Ετικέτες