Στην Αρμενία πιστοί μιλούν για θαύμα με πρόσωπο στην οροφή ενός μεσαιωνικού μοναστηριού

Loading...


Στο μοναστηριακό συγκρότημα «Noravank» (IX-XIV αιώνα) ένα πρόσωπο προκαλεί συζητήσεις. Πρόκειται για μια εικόνα που οι πιστοί ισχυρίζονται ότι είναι το πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

 Ο ηγούμενος του Noravank Γέροντας Sepuh Harutyunyan μιλάει στο «Blagovest-info» για την εικόνα που εμφανίζεται στην οροφή του προστώου του ναού του Αγ. Καραμπέτ. «Προφανώς, κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών από τη στέγη στην οροφή στάζει νερό, και αφού το νερό έχει στεγνώσει στην πέτρα της οροφής οι εναπομείναντες κρύσταλλοι άλατος,σχηματίζουν αυτήν την εικόνα» – είπε.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η εικόνα εμφανίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Είδα μια φωτογραφία αυτής της εικόνας σε ένα περιοδικό της αρμενικής αρχιτεκτονικής, που δημοσιεύθηκε στο Μιλάνο.  Η δημοσιοποίηση της ιστορίας  δεν είναι εντελώς νέα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1984. Αν και μας φάνηκε ότι αυτό είναι είδηση​​», – λέει ο ιερέας.

Οι Λεπτομέρειες για την εμφάνιση του προσώπου και αν πρόκειται για πρόσωπο αγίου ακόμη δεν έχουν διερευνηθεί από θεολόγους και εμπειρογνώμονες στον τομέα της αρχιτεκτονικής.  Η έρευνα θα καθορίσει την ημερομηνία κατά την οποία εμφανίστηκε η εικόνα. Όμως, το φαινόμενο έχει προσελκύσει περισσότερο ενδιαφέρον μεταξύ των πιστών.

altΕτικέτες