ΣΟΚ ΣΤΟ ΙΡΑΚ: Χριστιανοί να φοράτε μαντήλα, φορούσε και η Παναγία!

Loading...


Του Μανώλη Κείου

Μια απίστευτη φάμπρικα προπαγάνδας έχει στηθεί στη Βαγδάτη λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Αφίσες εμφανίστηκαν σε δεκάδες σημεία και καλούν όσες Χριστιανές έχουν απομείνει να φορούν μαντήλα, γιατί-άκουσον άκουσον-φορούσε και η Παναγία!

 

Δεκάδες αφίσες σε πολλές περιοχές της ιρακινής πρωτεύουσας προτρέπουν τις Χριστιανές να καλύπτουν τα κεφάλια τους και, ειδικότερα, να φορούν τη μαντίλα, όταν βγαίνουν από το σπίτι.

Από τις 10 Δεκεμβρίου σε γειτονιές που ακόμη διαμένουν Χριστιανοί όπως οι Al-Karrada, Karradat Mariam al-Kazimiyya, al-Seyyidiyya, Zayuna και al-Ghadir κολλήθηκαν δεκάδες αφίσες ακόμη και σε τοίχους εκκλησιών και μοναστηριών, προτρέποντας τους Χριστιανούς να επιστρέψουν στους κανόνες του ισλαμικού νόμου και να τηρούν τους καθιερωμένους κανόνες της Σαρία για τη γυναικεία εμφάνιση.

«Σταματήστε και σκεφτείτε!  Η Παναγία φορούσε τη μαντίλα » γράφει μια από τις αφίσες (βλέπε φωτο)

Όπως ήταν αναμενόμενο όλο αυτό το σχέδιο προκάλεσε ένα κύμα δυσαρέσκειας μεταξύ των Χριστιανών της Βαγδάτης. Εκπρόσωποι της εναπομεινάσης χριστιναικής κοινότητος χαρακτήρισαν τις αφίσες «απειλή για τους οπαδούς του Χριστού», ενώ σημειώνουν ακόμη πως η διαδικασία της θρησκευτικής αφομοίωσης του χριστιανικού πληθυσμού του Ιράκ έχει ξεκινήσει πολύ καιρό…

Αυτές οι «παραινέσεις» σταδιακά θα μετατραπουν σε οδηγίες θεωρούν οι εκπρόσωποι των Χριστιανικών κοινοτήτων οι οποίοι ανησυχούν πως υπάρχει σχέδιο είτε εξισλαμισμού τους είτε απομακρυνσής του από τη χώρα … .Ετικέτες