Σοκαριστικό: Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τον μικρό Αϊλάν για την προπαγάνδα τους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Οι διεφθαρμένοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποίησαν την φωτογραφία του μικρού Σύριου Αϊλάν Κούρντι σε προπαγάνδα, προειδοποιώντας τους Σύριους να μην εγκαταλείψουν την χώρα.

Η φωτογραφία του 3χρονου Αϊλάν ξαπλωμένου μπρούμυτα στην παραλία Μπόντρουμ της Τουρκίας που συγκλόνισε τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, αποτελεί τραγικό σύμβολο του τρομακτικού ανθρώπινου κόστος της παγκόσμιας μεταναστευτικής κρίσης.

Αλλά η «μηχανή ενημέρωσης» του ISIS προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον τραγικό θάνατο του Αϊλάν για δικό τους όφελος, με φωτογραφίες του στο προπαγανδιστικό περιοδικό τους Dabiq ως μέρος ενός προειδοποιητικού άρθρου για τους κινδύνους που περιμένουν τους ανθρώπους που επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα.

Ο μικρός Αϊλάν πνίγηκε μαζί με τη μητέρα του Ρεχάν και τον 5χρονο αδελφό του Γκαλίπ, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στη Μεσόγειο Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα.

Μαζί με τον πατέρα τους, Αμπντουλάχ, τα αγόρια επιβιβάστηκαν στο σκάφος στην παραλία του Μπόντρουμ της Τουρκίας με την ελπίδα να φτάσουν στην Κω, απ’ όπου θα μπορούσε να το συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τη Δυτική Ευρώπη.

Η οικογένεια προερχόταν από το Κομπάνι, πόλη την οποία οι μαχητές του ISIS πολιόρκησαν επί πολλούς μήνες στα τέλη του περασμένου έτους, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες ντόπιους να διαφύγουν.

Τώρα οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τον θάνατο της οικογένειας για δικό τους όφελος, υποστηρίζοντας ότι μια παρόμοια μοίρα θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άλλη οικογένεια που φεύγει από έδαφος που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS.

Με τίτλο «Ο κίνδυνος της εγκατάλειψης του Ισλάμ», ένα άρθρο στο μηνιαίο περιοδικό τζιχαντιστικής προπαγάνδας κατηγορεί τους γονείς του Αϊλάν για το θάνατό του, υποστηρίζοντας ότι οι μουσουλμάνοι που αφήνουν τα εδάφη του ISIS, ουσιαστικά εγκαταλείπουν τη θρησκεία τους και ως εκ τούτου, προκαλούν την οργή του Αλλάχ.

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι όσοι οικειοθελώς αφήνουν το Darul-Ισλάμ [Γη του Ισλάμ] για το Darul-Kufr [γη των μη-πιστών] διαπράττουν μια επικίνδυνα μεγάλη αμαρτία, δεδομένου ότι είναι ένα πέρασμα προς το Κufr [την απιστία] και μια πύλη προς την εγκατάλειψη του Ισλάμ για τον Χριστιανισμό, την αθεΐα, ή τον φιλελευθερισμό. Οσοι περνάνε στο Κufr, βρίσκονται υπό τη συνεχή απειλή της πορνείας, των ναρκωτικών και του αλκοόλ. Θα ξεχάσουν τη γλώσσα του Κορανίου – τα αραβικά- καθιστώντας την επιστροφή στη θρησκεία και τις διδασκαλίες ακόμα πιο δύσκολη» αναφέρει το άρθρο.

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρει πολλούς διανοούμενους του Ισλάμ, καθώς και αποσπάσματα από το Κοράνι και το Χαντίθ, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς τους ότι τα άτομα που εγκαταλείπουν τα εδάφη του ISIS σπάνε τους θρησκευτικούς νόμους, προσθέτοντας ότι όσοι δεν συμμορφώνονται με αυτούς «γυρίζουν την πλάτη τους στο Θεό διακινδυνεύοντας την καθαρότητα της ψυχής τους με την επιλογή τους να περνούν το χρόνο τους με μη μουσουλμάνους.

 Ετικέτες