Σ.Λαβρόφ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Ρώσων στο εξωτερικό- Eντός βδομάδας η ένταξη της Κριμαίας

Loading...


Η Μόσχα θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των Ρώσων που ζουν στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων του υπουργείου στις ρωσικές περιφέρειες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

«Θα υπερασπισθούμε τα συμφέροντά τους με πολιτικο-διπλωματικά μέσα. Θα επιμείνουμε ώστε τα δικαιώματα και οι ελευθερίες τους να γίνουν σεβαστά στις χώρες όπου ζουν οι συμπατριώτες μας», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Επιπλέον, ο Σ.Λαβρόφ δήλωσε ότι η νομική διαδικασία που απαιτείται για να γίνει η Κριμαία μέρος της Ομοσπονδίας της Ρωσίας θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας, δύο ημέρες μετά την υπογραφή από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν της συνθήκης για την ένταξη της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια.

«Πρακτικά μέτρα λαμβάνονται για την εφαρμογή των συμφωνιών σχετικά με την ένταξη της Κριμαίας και (του λιμανιού της) της Σεβαστούπολης στην Ομοσπονδία της Ρωσίας», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS επικαλούμενο τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Η νομική διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας».Ετικέτες