Σκόπια: «Όταν το Ψέμα σκοτώνει το μικρότερο ψέμα»- ο τάφος του Αλεξάνδρου στο Ουζμπεκιστάν

Loading...


Του Βλάντισλαβ Περούνοβιτς

Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή στο σκοπιανό κανάλι ‘Σόνσε’, που έχει τον τίτλο « Η ‘Μακεδονία’ – Μητέρα του Κόσμου», ο οικοδεσπότης, που παρουσιάζεται με το ψευδο-αρχαϊκό ψευδώνυμο «Νταρντάν (Dardan) Βενέτσκι», δήλωσε ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι σε ένα χωριό του Ουζμπεκιστάν, που σήμερα κατοικείται από «Μακεδόνες» («απόγονοι των στρατών του Μεγάλου Αλεξάνδρου»).

 

Ο ομιλητής παρουσιάζει, επίσης, μια περίεργη φωτογραφία του ‘τάφου’.

Σημειώνουμε ότι δεν πρόκειται για μια παρωδία ή κάποια προσπάθεια για χιούμορ.

Πρόκειται για μια δεδηλωμένη εξαπάτηση της κοινωνίας στην πΓΔΜ, η οποία ζει από την δημιουργία της μέσα σε ψέματα, άξια του Γκαίμπελς, κατασκευάζοντας το μύθο σχετικά με την «καταγωγή του λαού από την αρχαία Μακεδονία».

Το σύντομο βίντεο που ακολουθεί είναι μόνο μια τραγική και κωμική υπενθύμιση, για το βαθμό αυτής της απάτης, πως θα μπορούσε να εξαπλωθεί και να μεγαλώσει στη μικρή δικτατορία των Βαλκανίων.

Το βίντεο
 

 

 

Θα ζητούσα από το προσωπικό την τρίτη φωτογραφία. Αυτό, που μπορούν να δουν οι θεατές, ότι είναι ο τάφος του (Μεγάλου) Αλεξάνδρου, στο «μακεδονικό» χωριό του Ουζμπεκιστάν.

Είναι ενδιαφέρον, αυτό που βλέπουμε, ότι από τον τάφο, προς τα έξω, τεντώνονται τα χέρια.

Αυτά έγιναν, φυσικά, από σίδηρο. Συμβολίζουν την αποστολή μηνύματος από τον Αλέξανδρο, ο οποίος μιλά σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτό το «μακεδονικό» χωριό που αποκαλούν τον εαυτό τους ‘Μακεδόνες’ μέχρι σήμερα, θεωρούνται ως κατάλοιπα του στρατού του Αλεξάνδρου του Γ΄ του Μακεδόνα.Ετικέτες