Πούτιν: Aισθάνομαι μέρος του λαού

Loading...


Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν παραδέχτηκε ότι μιλάει με απλούς ανθρώπους όχι επειδή ψάχνει για εναλλακτικές πηγές πληροφοριών, τις έχει ούτως ή άλλως, αλλά επειδή αισθάνεται τον εαυτό του μέρος του λαού.

«Δεν χρειάζεται να το ψάχνω, έχω όλα όσα χρειάζομαι. Για ξέρω ούτε το γιατί. Μου είναι δύσκολο να το πω, ελπίζω να με καταλαβαίνετε. Απλώς νιώθω τον εαυτό μου ένα μέρος, μέρος της χώρας μας, του λαού μας «.

Ο Πούτιν τακτικά διεξάγει τις «Απευθείας γραμμές «, κατά τη διάρκεια των οποίων οι πολίτες μπορούν να του κάνουν ερωτήσεις. Εκτός από αυτό ο επικεφαλής του κράτους συχνά συναντιέται με ανθρώπους κατά τη διάρκεια των περιφερειακών του περιοδείων.

Στις 26 Απριλίου στη ρωσική τηλεόραση θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας «Πρόεδρος», αφιερωμένης στα 15 χρόνια από την ημέρα της ανάληψης από τον Πούτιν των καθηκόντων του προέδρου για πρώτη φορά. Τα λόγια του Πούτιν από την ταινία αυτή παραθέτουν τα πρακτορείο ειδήσεων.

Ειδικότερα, ο Πούτιν ανέφερε ότι οι πιο δύσκολες στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην εξουσία έγιναν τα γεγονότα στο Μπεσλάν και η κατάληψη ομήρων στη Μόσχα στο πολιτιστικό κέντρο.

«Είναι, βεβαίως, οι τρομερές τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι το Μπεσλάν και το πολιτιστικό κέντρο στο Νουμπρόβκα «, είπε.

«Ήταν κατανοητό, πόσο μεγάλη ευθύνη είναι, Έχω αποφασίσει για τον εαυτό μου πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να πάω μέχρι το τέλος «, ανέφερε ο επικεφαλής του κράτους.

Την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2004 στην πόλη του Μπεσλάν της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας-Αλανίας μια ομάδα από τρομοκράτες υπό την ηγεσία του Ρασούκ Χατσμπάροφ που απαρισθμούσε πάνω από 30 άτομα, κατέλαβε τα κτίρια του σχολείου γενικής εκπαίδευσης αρ. 1. Όμηροι έγιναν 1128 άτομα, κατά κύριον όρο παιδιά. Τους ομήρους κατά τη διάρκεια των τριών ημερών κρατούσαν στην αίθουσα γυμναστικής του σχολείου χωρίς νερό και φαγητό. Θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας έγιναν 335 νεκροί και όσοι υπέκυψαν στα τραύματα, ανάμεσά τους 318 όμηροι από τους οποίους 186 ήταν παιδιά. Τραυματίστηκαν 810 όμηροι και κάτοικοι του Μπεσλάν, καθώς και υπάλληλοι των ειδικών δυνάμεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ασφαλείας και στρατιωτικοί.

Μια ομάδας από ένοπλους ομήρους με τον επικεφαλής Μοβσάρ Μπαράγιεφ κατέλαβε και κρατούσε ομήρους από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου του 2002 τους θεατές του μούζικαλ «Nord-Ost » στο κτίριο του πολιτιστικού κέντρου. Συνολικά όμηροι βρέθηκαν 900 άτομα. Αποτέλεσμα της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων εξουδετερώθηκαν όλοι οι τρομοκράτες και απελευθερώθηκαν οι περισσότεροι όμηροι. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, συνολικά σκοτώθηκαν 130 από τον αριθμό των ομήρων.

Ο πρόεδρος Πούτιν στην ταινία που θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες, τονίζει ότι στη Δύση αρέσει μόνο η αδύναμη Ρωσία.

«Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι μας αγαπούν, μόνο εφόσον χρειαζόμαστε να μας στείλουν την ανθρωπιστική βοήθεια. Τότε όλα βαίνουν καλώς και μας στέλνουν πατάτες «, είπε ο επικεφαλής του κράτους στη συνέντευξη.

«Στον κόσμο αποφάσισαν ότι η Ρωσία παύει να υπάρχει στη σημερινή της μορφή. Το ζήτημα είναι μόνο ένα, πότε θα γίνει και ποιες θα είναι οι συνέπειες «, επισήμανε ο πρόεδρος.Ετικέτες