Ο Λευκός Οίκος και τα σενάρια για τη Ρωσία και την Ελλάδα

Loading...


Στην χθεσινή ενημέρωση του Λευκού Οίκου ο εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει τοποθέτηση του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Κάσιτς, ο οποίος σε δηλώσεις του την Κυριακή μίλησε για σενάριο η Ρωσία να βοηθήσει στη διάσωση της Ελλάδας και να της προσφέρει βοήθεια.

«Οι δύο χώρες στις οποίες αναφέρεστε, είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ, δεν είναι ακριβώς οι χώρες των οποίων οι οικονομίες λειτουργούν τώρα στα υψηλότατα επίπεδα. Έτσι, νομίζω ότι η αιτία για ανησυχία που εκφράζεται εδώ γι `αυτό το ζήτημα προς την κυβέρνηση, θα πρέπει τουλάχιστον να μετριαστεί».

Επαναλαμβάνοντας την γνωστή αμερικανική θέση, ο Τζος Ερνεστ είπε οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα και τους εταίρους της για να καταλήξουν σε συμφωνία, μετά από μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί τρόπος να προχωρήσουμε, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει με επιτυχία στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, ενώ θα συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων για να τεθούν ξανά τα δημόσια οικονομικά της σε βιώσιμη τροχιά».

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ, κυρίως μέσω του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, συνεχίζουν να έχουν εμπλοκή με όλους τους εταίρους, αλλά τελικά «ελπίζουμε όπως η Ελλάδα κι οι εταίροι της θα αδράξουν την ευκαιρία, τώρα που είμαστε τόσο κοντά στην προθεσμία, να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις και να προχωρήσουν εμπρός. Είναι προς το συλλογικό συμφέρον όλων όσοι κάθονται γύρω από το τραπέζι».Ετικέτες