Οι Ουκρανοί χτύπησαν το νοσοκομείο του Ντόνετσκ

Loading...


Έξι άνθρωποι, ένας γιατρός και πέντε ασθενείς, τραυματίστηκαν από το βομβαρδισμό του νοσοκομείου από ρουκέτες σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και διεθνή δίκτυα οι πέντε ηλικιωμένοι που νοσηλεύονταν και ο γιατρός έχουν υποστεί τραύματα από τα τζάμια που έσπασαν, ενώ όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο σημείο, τα σημάδια από τα πυρά είναι ορατά στην είσοδο του νοσοκομείου.

Από τον βομβαρδισμό αυτό στη συνοικία Καλίνινσκι επλήγη επίσης ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο.
«Ρουκέτες έπεσαν στο παράθυρο. Σαν από θαύμα, οι φοιτητές είχαν βγει από την αίθουσα δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα. Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν βρίσκονταν ακόμη μέσα;», είπε η Λαρίσα Πολιάκοβα, υπεύθυνη του υπουργείου Παιδείας των ρωσόφωνων.

Όπως είπε η ίδια: «Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι, δεν υπάρχει καμιά στρατιωτική εγκατάσταση. Δεν καταλαβαίνω γιατί ρίχνουν εδώ. Δεν υπάρχουν παρά πανεπιστήμια, ένα νοσοκομείο, καταστήματα. Είναι πολύ μακριά από τον πόλεμο».Ετικέτες