Καντίροφ: Οι μουσουλμάνοι δε θα επιτρέψουν να προσβληθεί το όνομα του προφήτη Μωάμεθ

Loading...


Το ισλάμ είναι η θρησκεία του κόσμου, οι μουσουλμάνοι της Ρωσίας δεν θα επιτρέψουν να τους εκμεταλλευτούν για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ στο Γκρόζνι στην πολυπληθή διαδήλωση προς στήριξη των μουσουλμανικών αξιών.

«Μαζί σας σε όλο τον κόσμο δηλώνουμε ότι οι μουσουλμάνοι σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουν να τους εκμεταλλευτούν για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα. Πάντα ήμασταν δυνατοί προστάτες της Ρωσίας! Και σήμερα είμαστε σε θέση να δώσουμε μια αξιόλογη απάντηση σε όποιους εχθρούς της Πατρίδας μας!

Το ισλάμ είναι η θρησκεία του κόσμου και της δημιουργίας! Μας διδάσκει να μείνουμε σε συμφωνία και ειρήνη με όλους τους λαούς της χώρας μας, με ανθρώπους διάφορων θρησκειών. Τηρούμε αυστηρά αυτές τις αρχές που περιέχονται στο Ιερό Κοράνι και τη Σούννα του Αλλάχ (ειρήνη Του)», είπε ο Καντίροφ.

Η διαδήλωση «Αγάπη προς τον προφήτη Μωάμεθ » συγκέντρωσε στο Γκρόζνι πάνω από 800 χιλιάδες άτομα. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν στα χέρια τους πανό και αφίσες με επιγραφές «Όχι στις γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ «, «Ισλάμ – θρησκεία του καλού και της δημιουργίας «.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν οι μούφτηδες από το εξωτερικό και εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Σήμερα είμαστε κοντά σας και λέμε «όχι» στο κακό που προσπαθεί να διαδώσει η Δύση και να σπείρει διχόνοια ανάμεσα στις θρησκείες μας», είπε ο Επίσκοπος Βαρλαάμ του Μαχατσακαλά και του Γκρόζνι μιλώντας στους διαδηλωτές.

Σημειωτέον ότι 87% από τους κατοίκους της Ρωσίας στηρίζουν τη διαδήλωση των μουσουλμάνων. Για το γεγονός αυτό πιστοποιεί η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ένας ραδιοφωνικός σταθμός στη Μόσχα.

Με πρωτοβουλία της διεξαγωγής της διαδήλωσης βγήκαν οι ιερείς της Τσετσενίας που κατηγόρησαν οποιαδήποτε μορφή της τρομοκρατίας. Το Σάββατο η διαδήλωση «Ισλάμ κατά της τρομοκρατίας» έγινε στο Μαγκάς (Ιγκουσετία) στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από 20 χιλιάδες άτομα.

Οι διαδηλώσεις στην Τσετσενία και στην Ιγκουσετία έγιναν μετά την τρομοκρατία στον εκδοτικό οίκοι του γαλλικού περιοδικού το οποίο αποφάσισε να βγάλει λεφτά από την ιεροσυλία. Μετά από μια σειρά τρομοκρατικών ενεργειών στο Παρίσι έγινε μια πορεία κατά της τρομοκρατίας.Ετικέτες