Ισραηλινές επιδρομές εναντίον στόχων στο συριακό έδαφος

Loading...


Μετά την εκτόξευση ρουκετών εναντίον των κατεχόμενων υψωμάτων του Γκολάν

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης επιδρομές εναντίον στόχων στο συριακό έδαφος, έπειτα από μια ημέρα έντασης στα υψίπεδα του Γκολάν.

«Νωρίτερα σήμερα (Τρίτη) ρουκέτες έπεσαν στο Γκολάν. Ως απάντηση, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε πριν από λίγο εναντίον βάσεων πυροβολικού του συριακού στρατού», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Ο στρατός θεωρεί τη συριακή κυβέρνηση υπεύθυνη για όλες τις επιθέσεις που προέρχονται από την επικράτειά της και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπισθεί τους ισραηλινούς πολίτες», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του στρατού Πίτερ Λέρνερ.

Τουλάχιστον δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το συριακό Γκολάν έπεσαν χθες στην περιοχή των υψωμάτων που κατέχει το Ισραήλ, το οποίο απάντησε αμέσως με το πυροβολικό του.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα από την ισραηλινή πλευρά. Δεν είναι γνωστό ποιος εκτόξευσε τις ρουκέτες από τη Συρία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει, χθες, πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να απαντήσει «με σφοδρότητα» και πως «αυτοί που παίζουν με τη φωτιά θα κάψουν τα δάχτυλά τους».Ετικέτες