Ιερέας στη Βόρεια Δανία αρνείται να θάψει γυναίκα επειδή ήταν ομοφυλόφιλη

Loading...


Αρχές Μαίου, ζήτησε η κόρη μιας κυρίας, η οποία ήταν μέλος της ενορίας του, να πραγματοποιήσει την κηδεία της μητέρας της, η οποία είχε πεθάνει σε ηλικία 74 ετών. Όταν όμως ο ιερέας έμαθε ότι η νεκρή συζούσε για 30 χρόνια με μια γυναίκα, τη σύντροφο της, αρνήθηκε να πραγματοποιήσει την κηδεία, σύμφωνα με το avmag.gr. 

Ο λόγος για τον ιερέα, ήταν ότι είναι αντίθετος στις ενώσεις ατόμων του ιδίου φύλου και δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει την κηδεία μιας ομοφυλόφιλης πιστής στην εκκλησία του.

Σε συνέντευξη της σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό η κόρη της δήλωσε σοκαρισμένη με την απόφαση του ιερέα και ανάφερε πόσο δύσκολο είναι αυτό το γεγονός για τη σύντροφο της μητέρας της, η οποία ζει και είναι 84 ετών.

Η υπόθεση έκανε θόρυβο στη Δανία και έφτασε στο γραφείο του επισκόπου του Aalborg, Henning Toft Bro, ο οποίος είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου. Ο επίσκοπος όμως καταδίκασε την απόφαση του ιερέα, μιλώντας για «ένα ατυχές γεγονός». Σύμφωνα με τον Δανέζικο τύπο ο ιερέας κινδυνεύει να απολυθεί.

Στη Δανία η Ευαγγελική-Λουθερανική εκκλησία ( Προτεστάντες ) είναι η επίσημη εκκλησία του κράτους. «Οι ιερείς να είναι δημόσιοι υπάλληλοι από τη στιγμή που αμοίβονταi από το δημόσιο. Έτσι είναι αναγκασμένοι να τελούν γάμους και κηδείες ασχέτως με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός πολίτη», υπενθύμισε η ένωση ιερέων της Δανίας.Ετικέτες