Η τρελή ιστορία ενός μεγιστάνα που καταδικάστηκε για φόνο, αλλά συνεχίζει να βγάζει εκατομμύρια

Loading...


Είναι 66 ετών, επιτυχημένος επιχειρηματίας, αφού είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων που απολαμβάνουν τεράστιας αποδοχής, ωστόσο καταδικάστηκε για φόνο σε μια από τις πιο περίεργες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα.

Παρά την καταδίκη του όμως εκείνος εξακολουθεί να βγάζει εκατομμύρια και να χαίρεται την ελευθερία του, επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις του μέσω διεθνούς franchise.

Όπως αναφέρει το περιοδικό New York Times, η αλυσίδα εστιατορίων Saravana Bhavan έχει 33 καταστήματα στην Ινδία και άλλα 47 σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως εκείνο στο Μανχάταν στο East Side που έχει μάλιστα έχει τύχει διθυραμβικών σχολίων.

Ο P. Rajagopal, ιδιοκτήτης των εστιατορίων τιμωρήθηκε με ισόβια στην Ινδία το 2009 για την οργάνωση της δολοφονίας του συζύγου μιας γυναίκας την οποία ο 66χρονος επιχειρηματίας είχε “βάλει στο μάτι” και ήθελε να… παντρευτεί διακαώς. Ωστόσο, αφού πέρασε μόλις 11 μήνες στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος να συνεχίσει την… κατάκτηση του πλανήτη με τα πιάτα και τις συνταγές του.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας τον καταδίκασε σε ισόβια δεσμά ενώ ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο πελάτης του έχει πάθει παράλυση και χρίζει ιατρικής φροντίδας. Έτσι αποφασίστηκε να βγει με εγγύηση και να επιστρέψει πίσω από τα σίδερα μόλις η υγεία του το επιτρέψει. Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο υπερδραστήριος Rajagopal μόνο από παράλυση δεν πάσχει και κανείς δεν περιμένει ότι θα επιστρέψει εκεί που ανήκει, δηλ. στη φυλακή.
“Κανείς δεν έχει καταλάβει πώς τα κατάφερε. Στο κάτω κάτω το νομικό μας σύστημα δεν είναι και τόσο κακό”, λέει με μια δόση χιούμορ ο Ινδός ιστορικός Sriram V.

Όσο για το απίθανο έγκλημα για το οποίο κατηγορήθηκε ο Rajagopal έχουν βγει στο φως κάποιες απίστευτες λεπτομέρειες. Καταρχάς ότι το διέπραξε κατόπιν συμβουλής ενός… αστρολόγου, ο οποίος τον έπεισε πως το πεπρωμένο του ήταν να παντρευτεί την κόρη ενός από τους διευθυντές του. Μια νεαρή γυναίκα ονόματι Jeevajothi. Εκείνη δεν ενδιαφέρθηκε για τον 66χρονο μεγιστάνα. Αντιθέτως, ερωτεύτηκε έναν δάσκαλο Μαθηματικών. Ο γάμος τους δεν πτόησε τον επιχειρηματία. Ο ατυχής σύζυγος βρέθηκε στραγγαλισμένος σε δασική περιοχή και εκτελεστικό όργανο θεωρήθηκε ένας από τα πρωτοπαλίκαρα του μεγιστάνα που ενήργησε καθ’ υπόδειξην του αφεντικού του.

Μολαταύτα, αν και τα ΜΜΕ τον αποκαλούν στυγνό εγκληματία, οι επιχειρήσεις του συνεχίζουν να ανθούν ίσως λόγω του φαγητού που λέγεται ότι είναι “εξαιρετικό”. Εξάλλου, όπως λένε οι πελάτες του άλλο το συναίσθημα ή η ηθική – όπως θέλετε πείτε το – κι άλλο οι επιχειρήσεις. Γιατί, ως γνωστόν, “business is business”.

 

 Ετικέτες