Η Ρωσία είναι έτοιμη για ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία

Loading...


Η πρόεδρος της Άνω Δούμα της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, είπε ότι θα στηρίξει την απόφαση του δημοψηφίσματος για την ένταξη της  Κριμαίας, ως ομοσπονδιακού υποκείμενου της Ρωσίας, γράφει σήμερα η «Ηχώ της Μόσχας».

«Το Κοινοβούλιο της Κριμαίας έχει επιλέξει  τη δημοκρατική μορφή του δημοψηφίσματος ως υπέρτατη έκφραση των ανθρώπων, και δηλώνω υπεύθυνα  για λογαριασμό της Άνω Δούμα, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα όλων των περιφερειών της Ρωσίας:
Εάν ο λαός της Κριμαίας στο δημοψήφισμα δείξει τη θέλησή του και αποφασίσει για την ένταξη του στη Ρωσία, εμείς, ως Άνω Βουλή του Ρωσικού Κοινοβουλίου, ασφαλώς, θα υποστηρίξουμε μια τέτοια απόφαση», είπε η Ματβιένκο.

Σύμφωνα με την Ματβιένκο, η ψηφοφορία μεταξύ των κατοίκων της Χερσονήσου είναι νόμιμη και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

«Η απόφαση του Κοινοβουλίου να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική, όπως άλλωστε έχουμε και την εμπειρία της Σκωτίας, η οποία ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα το Σεπτέμβριο», είπε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Εν τω μεταξύ, η Κριμαία, η οποία δεν αναγνωρίζει τις νέες αρχές του Κιέβου, προτίθεται να επιδιώξει την προσχώρησή της στη Ρωσική Ομοσπονδία, ανέφερε στο Itar Tass,  ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Κριμαίας, Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ.

Εμείς οι Κριμαιανοί  [ Κριμτσάνοι -крымчане], θα κάνουμε τα πάντα για να συμβεί αυτό, να επανενωθεί με τη Ρωσία», είπε ο επικεφαλής  του Κοινοβουλίου της Κριμαίας.Ετικέτες