Η μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι έγινε κατά της χριστιανικής αρμενικής συνοικίας Sleimaniyeh (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το όνειρο της ειρήνης για του Χαλεπλιώτες μεταμορφώθηκε σε εφιάλτη από την θανατερή τρέλα« Eμείς δεν καταλαβαίνουμε πια τίποτα» ! 

Οι κάτοικοι του Χαλεπίου πίστευαν πραγματικά ότι η πόλη τους απείχε μόλις 2 δάχτυλα πόντους από το να ελευθερωθεί χάρη στην προέλαση του εθνικού στρατού της υποστηριζόμενου από τη ρωσική αεροπορία πριν την « μερική απόσυρση» των ρώσων.Γιατί η πόλη τους ξαναβρίσκεται εκ νέου στο μάτι του κυκλώνα καθώς όλοι μιλούσαν για μια εκεχειρία η οποία διατηρείτο; Ένα εύλογο ερώτημα που ηχεί ως μια μια μομφή στοχεύοντας τη συριακή κυβέρνηση και ειδικότερα τη Ρωσία οι οποίες αποφάσισαν με από κοινού συμφωνία να σταματήσουν ένα τόσο καλό δρόμο.

….οι τρομοκράτες της Al-Nosra διέκοψαν ανοιχτά την εκεχειρία βομβαρδίζοντας με όλα τα κανόνια της κολάσεως ή με άλλους μηχανισμούς πιο τελειοποιημένους κατά προτίμηση τα μεσάνυχτα όλες τις κατοικημένες συνοικίες του Χαλεπίου και οι τρομοκράτες είναι εκτός ελέγχου.Δικαιούμαστε ν΄αναρωτηθούμε αν επιδιώκουν το Χαλέπι να φθάσει στο σημείο της ανθρωπιστικής καταστροφής που αυτή υφίσταται από το 2012, με σκοπό να κηρύξουν μια ανθρωπιστική επέμβαση στα πλαίσια του κεφαλαίου VII, προκειμένου να βάλουν τη Συρία υπό την κηδεμονία του ΟΗΕ και να προεκτείνουν το Γολγοθά της για όσο χρόνο χρειάζεται ώστε να σπάσουν οι πολίτες της που αρνούνται να υποκύψουν.Ένα σενάριο τόσο καλά δοκιμασμένο σε Ιράκ,Λιβύη και αλλού που δεν χρειάζεται να είσαι γεωπολιτικός ειδήμονας για να το αντιληφθείς.

Μεταξύ της 27 Φεβρουαρίου ημέρα έναρξης της ανακωχής και της 22 Απριλίου οι στατιστικές υπηρεσίες του Χαλεπίου κατέγραψαν 440 θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς από ρουκέτες που εκτόξευσαν οι « μετριοπαθείς» τρομοκράτες.

Στις 24 Απριλίου η κρατική τηλεόραση μας συνεχάρη γιατί αποκτήσαμε τους περισσότερους αντιπροσώπους στο εθνικό κοινοβούλιο κατά τις βουλευτικές στις 13 Απρίλη. …Ο Farès Chehabi, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Χαλεπίου δήλωσε:

« Το τελευταίο 24 ωρο το Χαλέπι κλαίει 15 νεκρούς έχει 120 τραυματίες και 300 ρουκέτες έπληξαν ανεξαιρέτως το σύνολο των συνοικιών της πόλης εκ των οποίων 7 τζαμιά την ώρα της μεσημβρινής προσευχής. 60 μαγαζιά και 80 κατοικίες ολοσχερώς καταστράφηκαν [όπως και 2 σχολεία ακριβώς πριν τις εξετάσεις του τέλους της σχολικής περιόδου]. Μαχόμαστε για την ύπαρξή μας γιατί η αντίσταση στη Συρία και ιδιαίτερα στο Χαλέπι είναι η πρώτη γραμμή άμυνας κατά του πιο άγριου των εχθρών μας: του οθωμανικού εχθρού που ήθελε να μας κάνει να ξαναζήσουμε τα γεγονότα του 1916 όταν ο Sélim 1ος εισέβαλε στην περιοχή μας. Η πτώση του Χαλεπίου σημαίνει την πτώση της Συρίας.Κατά συνέπειαν εμείς δεν υπερασπιζόμαστε μόνο την πόλη μας.Υπερασπιζόμαστε την ταυτότητά μας τη ζωή μας το μέλλον μας και αυτό όλης της ανθρωπότητας.Απ΄όπου απορρέει και το τίμημα που καταβάλουμε » [4].

Η χθεσινή ημέρα ήταν επίσης ιδιαίτερα αιματηρή.Αυτή τη φορά ενέσπειραν το θάνατο κυρίως στη συνοικία την κατά πλειοψηφίαν αρμενική χριστιανική αυτή της Sleimaniyeh.Δείτε το βίντεο της σύριας δημοσιογράφου Kινάνα Aλούς και καλύψτε μ ένα πέπλο τις συνειδήσεις σας,σβήστε τα φώτα των μνημείων σας για την ανάμνηση της αρμνενικής γενοκτονίας.Δεν θα εμποδίσετε τους σύριους αρμένιους να καταγγέιλουν την υποκρισία ενός δυτικού κόσμου που διατείνεται πιο ανθρώπινος από τους δημίους τους. Συνεχίζετε να « χύνετε αλάτι » πάνω στα τράυματά τους του χθες και σήμερα πάνω στις ανοιχτές πληγές όλων των σύριων συμπατριωτών τους. Ακούστε τους να ουρλιάζουν το θυμό τους και τον πόνο τους.Ακούστε αυτόν τον αρμένιο να κραυγάζει την αποφασιστικότητά του :

« Είμαστε αρμένιοι, αρκετά πια.Θέλουν να συνεχίσουν να μας εξολοθρεύουν.Θέλουν να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τη γη μας.Δεν την εγκαταλείπουμε.!Αρκετά ! Aρκετά ! Καλώ το στρατό μας και τον Πρόεδρό μας.Εξολοθρεύστε τους όλους!πρόεδρε Bachar, απάλλαξε μας από αυτό το παράσιτο. Κρεμάστε μου μια βόμβα και στείλτε με να τους εξολοθρεύσω όλους! »

 « Επειδή το Χαλέπι τους αντιστέκεται θέλουν να το καταστρέψουν. Είμαστε όλοι μέρος του στρατού μας.Αρκετά οι καταστρατοφές ! Khalass ! Khalass ! Τα παιδιά μας πεθαίνουν .Τα σπίτια μας, τα μαγαζιά μας.Ό,τι είχαμε καταστράφηκε.Θέλουμε η κυβέρνηση να πάρει την απόφαση να τελειώνει με αυτούς. Δεν το κάνει,παζαρεύει.Το Χαλέπι ξεχάστηκε.Ξεχάστηκε! »

Για την Αντίσταση των κατοίκων του Χαλεπίου και του θριαμβευτή συριακού στρατού για το καλό της Συρίας και όλης της ανθρωπότητας.

Mouna Alno–Nakhal

mondialisation 26/04/2016

Στις 26.4.15 μέσο της Δαμασκού απαριθμούσε τις πληγές του μίσους.Οι τρομοκράτες έπληξαν τις κατοικημένες περιοχές του Χαλεπίου το τελαυταίο 48ωρο με 1000 ρουκέτες……    

 

 

 Ετικέτες