Η Αργεντινή αφόρισε τη Barbie-Παρθένο Μαρία

Loading...


Ακυρώθηκε έκθεση με κούκλες Barbie σε θρησκευτικές απεικονίσεις, μετά τις απειλές που δέχτηκαν οι καλλιτέχνες από Καθολικές οργανώσεις

Η Barbie -Παρθένος Μαρία και ο Κεν-Εσταυρωμένος δεν πρόκειται να παρουσιαστούν στο Μπουένος Άιρες, αφού η έκθεση με τις «ιερές κούκλες» που θα εγκαινιαζόταν το Σάββατο ακυρώθηκε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες Καθολικών οργανώσεων και τις απειλές που δέχτηκαν οι καλλιτέχνες.

Ο Βούδας και η θεά Κάλι ήταν μεταξύ των 33 έργων της Μαριανέλα και του Πουλ, των δύο καλλιτεχνών, που εμπνεύστηκαν από την Barbie για να παρουσιάσουν τις «κούκλες-θεότητες»
«Οι καλλιτέχνες δέχτηκαν απειλές από Καθολικές οργανώσεις της Αργεντινής να μην εμφανιστούν την ημέρα των εγκαινίων. Όλα ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας» είπε ο Μαρσέλο Μπόσκο, ο διευθυντής της γκαλερί Πόπα στο Μπουένος Άιρες, που θα φιλοξενούσε την έκθεση.

Ο Βούδας, η θεά Κάλι των Ινδουιστών και η Παρθένος της Γουαδελούπης, η προστάτιδα των Μεξικάνων, ήταν μεταξύ των 33 έργων της Μαριανέλα και του Πουλ, των δύο καλλιτεχνών από το Ροσάριο, που εμπνεύστηκαν από την Barbie και τον σύντροφό της, τον Κεν, για να παρουσιάσουν τις «κούκλες-θεότητες».

Ο διευθυντής της γκαλερί, στη συνοικία Λα Μπόκα, διευκρίνισε ότι οι καλλιτέχνες «δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο τα έργα τους που είναι καρπός ενός έτους εργασίας».

Οι… καλλιτέχνες Μαριανέλα και Πουλ
 

Στην ανακοίνωσή τους οι δύο καλλιτέχνες εξέφρασαν τη λύπη τους γιατί δέχτηκαν μια «άδικη επίθεση», τόνισαν ότι αισθάνονται πως «δεν τους κατάλαβαν» και υπογράμμισαν ότι σέβονται όλες τις θρησκείες και για αυτόν τον λόγο απέφυγαν να απεικονίσουν τον Μωάμεθ. Οπως ανέφεραν, επέλεξαν την Barbie γιατί η κούκλα αυτή «σήμερα αποτελεί το πρότυπο γυναικείας ομορφιάς» και υποστήριξαν ότι οι χριστιανικές εικόνες κατά παράδοση ακολουθούν τα κριτήρια ομορφιάς κάθε εποχής.

«Ειλικρινά, δεν κατανοούμε αυτό το μίσος. Δεν υπάρχει άραγε ήδη αρκετό μίσος στον κόσμο;» διερωτήθηκαν οι δύο καλλιτέχνες στη σελίδα τους στο Facebook.



Ετικέτες