ΕΥΠ: Συναγερμός για Έλληνα σε στρατόπεδο τζιχαντιστών

Loading...


Συναγερμό έχει προκαλέσει στην ΕΥΠ και στις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες ένας 27χρονος Έλληνας που βρίσκεται σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές αρχές από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες, ο 27χρονος Έλληνας βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και φέρεται να πολεμά για το «Ισλαμικό Χαλιφάτο».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι Έλληνας υπήκοος -πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001- πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος!

Κινητοποίηση έχει προκαλέσει το γεγονός και στις ελληνικές υπηρεσίες, αφού βλέπουν ότι και η χώρα μας, μετά τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία κ.ά αρχίζει να «εμπλέκεται» στη φρικιαστικές πράξεις και τις αγριότητες των εξτρεμιστών ισλαμιστών στη Μέση Ανατολή.

Στην περίπτωση του 27χρονου Έλληνα τζιχαντιστή εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η συριακής καταγωγής μητέρα του να είναι αυτή που τον προσκάλεσε να ενταχθεί στο ISIS και να πολεμήσει για το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ο 27χρονος διέμενε στην Αθήνα και έφυγε για τη Συρία προ τριμήνου, χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του. Η μητέρα εμφανίζεται στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως «κήρυκας του μίσους του Ισλαμικού Κράτους», αναρτώντας αναρτήσεις στο διαδίκτυο με «ύμνους» για τη δράση και τις βαρβαρότητες του ISIS.

Με αυτά τα δεδομένα τόσο οι ελληνικές όσο και οι ευρωπαϊκές αρχές αναζητούν τρόπους ώστε να εμποδίσουν επιστροφή των τζιχαντιστών. Μεταξύ άλλων μελετάται η αφαίρεση της ιθαγένειας σε όσους Ευρωπαίους υπηκόους μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη με ασαφείς «στόχους».
 Ετικέτες