Εσθονός ΥΠΕΞ: «Άνθρωποι της αντιπολίτευσης οι ελεύθεροι σκοπευτές που δολοφόνησαν τον κόσμο στο Κίεβο»!

Loading...


Μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ του υπουργού εξωτερικών της Εσθονίας Urmas Paet και της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Catherine Ashton διέρρευσε από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών SBU (προφανώς επί Γιανούκοβιτς) και αναρτήθηκε ήδη στο διαδίκτυο, όπου ο Εσθονός ΥΠΕΞ λέει στην Κ.Άστον ότι οι σφαίρες που δολοφόνησαν διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πλατεία Μαϊντάν, στις 21 Φεβρουαρίου προέρχονταν από το ίδιο όπλο. Δηλαδή επρόκειτο περι ανθρώπων της νέας ναζιστικής κυβέρνησης οι οποίοι δρούσαν με σκοπό την εξάπλωση των ταραχών.

«Υπάρχει μια πολύ δυνατή κατανόηση ότι πίσω από τους σκοπευτές, δεν ήταν ο Γιανιούκοβιτς, αλλά κάποιος από τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό» είπε ο Paet κατά την διάρκεια της συζήτησης.

«Νομίζω ότι θέλουμε να το ερευνήσουμε. Εννοώ ότι δεν το κατάλαβα, είναι πολύ ενδιαφέρον. Θέε μου» απάντησε η Άστον αλλά όχι πολύ πειστικά όπως φαίνεται από τον τόνο της φωνής»

Το τηλεφώνημα έλαβε χώρα μετά την επίσκεψη του  Urmas Paet όταν επισκέφτηκε το Κίεβο στις 25 Φεβρουαρίου στο μέγιστο των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων στην πλατεία Μαιντάν.

Στο τέλος της ομιλίας μετά το 8:20 Ο Εσθονός ΥΠΕΞ αποκάλυψε ότι μιλώντας με γιατρό που περιέλθαψε τα θύματα των πυροβολισμών στο Κίεβο του είπε κατα λέξη ότι «και οι διαδηλωτές και οι αστυνομικοί χτυπήθηκαν από τα ίδια άτομα»

«Αυτό που μας φάνηκε πολύ ενοχλητικό είναι ότι η Όλγα (η γιατρός) μας είπε ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο κόσμος που σκοτώθηκε από ελεύθερους σκοπευτές και από τις δύο πλευρές, αστυνομικοί και πολίτες, ήταν τα ίδια άτομα» δηλώνει σοκαρισμένος ο Εσθονός ΥΠΕΞ

Και τότε η Κ.Άστον αντέδρασε λέγοντας: «Ναι είναι…φοβερο»

Συνέχισε ό Εσθονός ΥΠΕΞ «τότε η Όλγα μου έδειξε κάποιες φωτογραφίες, από τα τραύματα και μου είπε ότι έχουν την ίδια υπογραφή, είναι ίδιου τύπου σφαίρες, και είναι εξωφρενικό ότι η νέα κυβέρνηση αρνείται να ερευνήσει τι ακριβώς έγινε».

Το βίντεο με την συνομιλία ανρτήθηκε από στελέχη της Security Service of Ukraine (SBU) πιστά στον νόμιμο πρόεδρο της χώρας Viktor Yanukovich που κατέγραψαν την συνομιλία του Paet και της Ashton.

Φυσικά αυτό που προκαλέι εντύπωση είναι ότι η ΕΕ είχε γνώση από τότε του γεγονότος. Όμως ούτε οι Ευρωπαίοι πίεσαν για την διεξαγωγή έρευνας.Ετικέτες