Εικόνα που σοκάρει στη Συρία: Βρέφος γονατισμένο στο έδαφος με τρία όπλα να το σημαδεύουν στο κεφάλι

Loading...


Πραγματικότητα ή προπαγάνδα;

Ένα (ακόμα) παιδί θύμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία ή ένα (ακόμα) παιδί «όργανο» στα χέρια εκείνων που θέλουν να κάνουν προπαγάνδα;Κανείς δεν ξέρει και κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος τι ακριβώς είναι η σοκαριστική φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου. 

Αν είναι αλήθεια, ας μην το συζητήσουμε καθόλου, θα είναι ακόμη ένα έγκλημα στα τόσα που έχουν γίνει στη δοκιμαζόμενη από τον εμφύλιο Συρία. Αν είναι προϊόν προπαγάνδας και κάποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε να βάλει ένα βρέφος να «ποζάρει» και τρεις ενόπλους να το σημαδεύουν απλά και μόνο για να βγάλει τη φωτογραφία και να τη… μοιράσει, κι αυτό έγκλημα είναι.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο internet κάποιος που φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, γράφει η Daily Mail. Των ανταρτών δηλαδή. Και μάλιστα τη συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Ο νεότερος όμηρός μας από την εχθρική φυλή των Kessab».

Η φωτογραφία φέρεται να έχει τραβηχτεί σε χωριό κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπου κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι είναι Αρμένιοι Χριστιανοί. Ετικέτες